Comunitat Valenciana

Un total de 41 persones moren ofegades a la Comunitat Valenciana des de començament d'any

  • Un total de 41 persones han mort ofegades a la Comunitat Valenciana des de començament d'any, tres d'elles el mes de setembre passat, segons l'Informe Nacional d'Ofegaments, que elabora la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.
Imagen de un simulacro de rescate de un ahogado en Cartagena.
Imagen de un simulacro de rescate de un ahogado en Cartagena.
AYUNTAMIENTO DE CARTAGENA
Imagen de un simulacro de rescate de un ahogado en Cartagena.

A Espanya, s'han registrat 361 morts per ofegament que s'han produït en el conjunt de l'Estat entre l'1 gener i el 30 de setembre d'enguny.

En este estudi es reflectix que el 57,3% dels casos de l'Estat, 207 morts, s'han produït al llarg de l'estiu, entre els mesos de juny i setembre. En concret, setembre es va tancar amb 36 persones mortes per ofegament, 11 menys que el mateix mes de 2015.

Estes morts, per Comunitats Autònomes, es van registrar a Illes Balears, amb 7 víctimes mortals, i Catalunya amb 6, que sumen més d'un terç dels morts per ofegament. A Galícia es van produir 5 morts el setembre, a Andalusia, Canàries i Castella i Lleó, 4 en cada cas, tres a Comunitat Valenciana, mentre que a Regió de Múrcia, el País Basc i Melilla hi ha hagut una persona morta en cada territori.

En el conjunt de l'any, 6 comunitats agreguen més del 74% de les morts en espais aquàtics. Es tracta de Galícia, amb 59 morts, Andalusia, amb 57, Canàries (51), Comunitat Valenciana (41), Illes Balears (33) i Catalunya (28).

D'acord amb les dades reflectides a l'Informe Nacional d'Ofegaments, el perfil de la víctima és d'un home (80,1% de les 361 persones ofegades eren homes), espanyol (74,5%), de 45 anys i més anys (61,5%), que mor en una platja (el 55,4% dels ofegaments s'han produït en estos espais naturals) o en un espai que, en qualsevol cas, no tenia sistema de vigilància i salvament (el 84,5% de les morts van passar en llocs sense servici d'informació i socorrisme).

El primer Congrés Internacional de Prevenció d'Ofegaments (CIPREA2016), que tindrà lloc del 14 al 16 d'octubre a Motril (Granada), analitzarà estes dades i abordarà diverses activitats en matèria de prevenció d'ofegaments que realitza la Federació Espanyola, entre les quals està la campanya #StopAhogados, així com les realitzades per la Federació Internacional de Salvament (ILS,) en col·laboració amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), entre d'altres temes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento