Comunitat Valenciana

Rectora del CEU reclama solucionar les pràctiques sanitàries: "Els nostres estudiants no poden ni han d'esperar més"

  • La rectora de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Rosa Visiedo, ha apel·lat al diàleg entre universitats valencianes i l'Administració per a resoldre el conflicte de les pràctiques dels estudiants de Ciències de la Salut en hospitals públics.
La rectora de la CEU-UCH inaugura el curso del CEU en Elche
La rectora de la CEU-UCH inaugura el curso del CEU en Elche
CEU
La rectora de la CEU-UCH inaugura el curso del CEU en Elche

"Els nostres estudiants no poden ni han d'esperar més. Per esta raó, amb la causa de respecte, hem exigit al Govern valencià, a les conselleries de Sanitat i Educació, sensibilitat i diligència per a solucionar el problema de les pràctiques a la xarxa d'hospitals i centres sanitaris públics", ha assegurat Visiedo en el seu discurs d'inauguració oficial del curs acadèmic 2016-2017 en la seua seu d'Elx (Alacant).

La rectora ha insistit que "en un espai universitari plural, el que correspon a una societat plural, hi ha d'haver lloc per a tots". I per esta raó ha apel·lat a explorar i trobar vies de diàleg i acord, així com solucions que no excloguen ni perjudiquen ningú, i alhora ha recordat la necessitat que l'administració pose a disposició dels estudiants els recursos públics "sense establir diferències per la titularitat de la universitat en la qual cursen els seus estudis".

En este sentit, ha realitzat una crida al conjunt de les universitats valencianes per a intentar evitar el clima d'enfrontament que "últimament s'ha instal·lat en l'opinió publicada en els mitjans de comunicació", i ha apel·lat a establir un clima que permeta "confrontar idees per a augmentar el saber".

Durant l'acte, Carlos González, alcalde d'Elx, ha ressaltat el paper formador, tant a través de les diferents titulacions com de les activitats extracadèmiques de la UCH-CEU a Elx, que este curs 2016-2017 té 1640 alumnes matriculats, dels quals un 10% són estrangers, informa la Cardenal Herrera en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento