Comunitat Valenciana

Balneari l'Albereda de València reobrirà esta tardor amb els antics treballadors i la nova empresa assumirà el seu deute

  • El Balneari l'Albereda de València podrà reobrir les portes esta tardor després que una nova empresa s'hi haja compromès a mantindre els seus antics treballadors, -exceptuant direcció i cafeteria- i a pagar a l'Ajuntament el deute de més de 300.000 euros que va deixar l'anterior concessionària, a través de pagaments prorratejats.
Maria Oliver en rueda de prensa
Maria Oliver en rueda de prensa
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA
Maria Oliver en rueda de prensa

A partir d'ara, serà la mercantil 'Sensational Hotels & Spas SL', baix el nom de 'Balneari Albereda 2016 SL', l'encarregada de prestar el servici públic sanitari i assistencial en este espai.

Es tracta d'una companyia amb "molta experiència" en el sector que porta una xarxa de balnearis a tot Espanya. Així ho ha anunciat este dimecres la regidora de Patrimoni, María Oliver, en una roda de premsa en la qual ha apuntat que, "després d'un any de treball amb molts problemes que resoldre", el consistori va a iniciar els tràmits per a autoritzar la cessió del contracte de concessió del Balneari l'Albereda.

Fins ara, Míbor Urbana era l'encarregada de prestar el servici públic, sanitari i assistencial al recinte, des de la seua concessió el 2005 per un termini de cinquanta anys i a canvi d'un cànon anual inicial de 2.000 euros durant els set primers exercicis que després passava a ser de 75.000 euros a l'any. En apujar el cànon, l'empresa "va començar a tindre greus problemes de solvència" fins a entrar en concurs de creditors, després de quatre anys sense pagar al consistori.

Després del concurs de creditors, el jutge va considerar possibilitat de "vendre unitat productiva" del Balneari, es va obrir procediment públic i es va presentar una sola empresa, Sensational Hotels & Spas SL, tot i que baix el nom 'ad hoc' de Balneari Albereda 2016 SL.

La firma es quedarà en les mateixes condicions que l'anterior, amb 75.000 euros de cànon anual més l'IPC, subrogarà 16 treballadors -tots menys els de direcció i la cafeteria, que no entra en la concessió- i adquirix el compromís amb l'Ajuntament de pagar el deute acumulat en els anys que queden de concessió, que són 40.

D'esta manera, el consistori aconseguix tres de les premisses que considerava "fonamentals" per a donar eixida a la situació del Balneari l'Albereda, ha destacat Oliver. En primer lloc, ha dit, evita el tancament definitiu del balneari -que porta sense activitat des de l'estiu- i que deterioraria les instal·lacions patrimonials donat el tipus d'aigua que alberga i que és "molt corrosiva", ha advertit.

A més, la companyia subrogarà els treballadors i el consistori recuperarà el deute que va deixar l'anterior adjudicatària.

L'edil de Patrimoni ha confiat també que el canvi "es notarà en la qualitat" assistencial, tenint en compte que es tracta d'una empresa "especialista" en este tema amb centres repartits per tota la geografia espanyola.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento