Comunitat Valenciana

Fernando Giner serà el portador de la Reial Senyera en la Processó Cívica del 9 d'Octubre

  • Giner, qui ha estat elegit per l'equip de govern municipal, ha acceptat la responsabilitat.
  • El portaveu de Ciutadans ja li ha traslladat a l'alcalde la seua intenció d'assistir abans de la processó cívica a l'acte de Lo Rat Penat.
  • Ribó ha assenyalat que la cercavila recorrerà els mateixos carrers que l'any passat i que està oberta a totes les confessions religioses.
Fernando Giner
Fernando Giner
CIUDADANOS
Fernando Giner

El portaveu de Ciutadans (C's) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, serà enguany el portador de la Reial Senyera en la tradicional Processó Cívica que es celebrarà el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, pel centre de la ciutat.

Així ho ha avançat este dimecres l'alcalde de València, Joan Ribó, en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir a la inauguració del curs 2016-2017 de la Universitat Popular. El primer edil ha indicat que Giner ha acceptat esta responsabilitat i ha comentat que la decisió s'ha comunicat després d'haver-ho tractat l'equip de govern municipal en junta.

Ribó ha explicat que enguany corresponia a un grup de l'oposició portar la Reial Senyera en este acte i ha assenyalat que s'ha optat per Ciutadans i pel seu portaveu tenint en compte que "és un grup important", "nou en l'oposició" i que "mai" havia portat esta insígnia en la Processó Cívica.

En este acte se seguirà l'itinerari de l'any passat, després dels canvis aplicats al qual es feia durant els anys de mandat del PP i que arribava a la Catedral. "L'itinerari serà igual que l'any passat. Exactament el mateix", ha dit l'alcalde.

Així, la Reial Senyera eixirà des de l'Ajuntament cap al carrer Sant Vicent, per a arribar a la Plaça de la Reina i des d'allà, pel carrer de la Pau, al Parterre, on es portarà a terme l'homenatge al Rei Jaume I. Després d'això, tornarà al consistori pels carrers Pintor Sorolla i Barques.

Alegria immensa

Després de fer-se públic la seua designació com a portador de la Reial Senyera i després de la trobada que ha mantingut amb l'alcalde per a comunicar-li la decisió, Fernando Giner, ha assenyalat, en un comunicat, que per a ell és "un honor" i "una immensa alegria" ostentar esta responsabilitat, "com ho seria per a qualsevol valencià".

"Per a mi és una enorme satisfacció portar la Senyera el dia gran de la Comunitat", ha exposat Giner. Alhora, el portaveu de Ciutadans ha assegurat que, "a títol personal", té previst acudir als actes organitzats per Lo Rat Penat abans de la Processó Cívica. "Així s'ho he comunicat a l'alcalde i li he demanat que facilite que això siga possible", ha apuntat Giner.

El responsable de C's ha afegit que "el 9 d'Octubre és el dia de tots els valencians, un dia de celebració i de trobada", però "també de reivindicació de la nostra identitat i de la nostra autonomia com a poble". "Este fet demostra que l'Estat de les Autonomies és útil i està en plena vigència", ha afirmat.

Totes les confessions religioses

D'altra banda, l'alcalde de València ha destacat que com va passar també l'any passat, en la Processó Cívica del pròxim 9 d'Octubre, l'Ajuntament "va a invitar formalment totes les comunitats religioses amb presència significativa a la ciutat".

"Volem que el 9 d'Octubre siga de tots i, per tant, de totes les confessions religioses i de també d'aquells que no tinguen confessió. És important que tot el món se senta representat en esta festa", ha exposat.

Alhora, Ribó ha explicat que es posarà en contacte amb l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, per a coordinar la Processó Cívica amb l'acte religiós que es porta a terme a la Catedral amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana amb la finalitat que no se solapen els horaris de les dues convocatòries.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento