Comunitat Valenciana

Més detencions i escorcolls en la causa de la trama del foc per irregularitats en tramitacions urbanístiques

  • Agents de la UDEF han portat a terme més detencions -per ordre policial- i escorcolls domiciliaris dins de la causa de l'anomenada 'trama del foc', tot i que en este cas, en una peça relacionada amb presumptes irregularitats en la tramitació de Programes d'Actuació Integrada (PAI), sense vinculació amb la part del presumpte trepijoc de contractes en l'extinció d'incendis.

Segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de l'actuació, la UDEF ha practicat detencions per ordre policial i fet diversos escorcolls. Fonts judicials han afirmat que el jutjat d'Instrucció número dos de Sagunt, que va arrancar la investigació de la peça principal de la 'trama del foc, ha ordenat quatre escorcolls: dos a València, un en Alboraia i un quart a Arganda, en habitatges de tres empresaris i d'un assessor de la Conselleria en l'època en la qual la dirigia Rafael Blasco.

Els escorcollats ja figuraven com a investigats en la peça principal, en què hi ha una desena d'imputats, entre els quals hi ha, Vicente Huerta, empresari d'Avialsa, l'empresa del sector aeri concessionària de contractes d'extinció d'incendis forestals. Tot i això, l'operació desenvolupada este dimarts no guarda relació amb el presumpte trepijoc d'estos contractes sinó que se centra en els presumptes delictes de prevaricació, suborn i falsedat, i està vinculada a suposades irregularitats en la tramitació de PAI.

Fonts del TSJCV han indicat que en este cas no hi ha hagut ni haurà detencions per ordre judicial. L'operació s'havia declarat secreta, tot i que una vegada acabats els escorcolls per a confiscar documentació en paper i suports informàtics, s'ha alçat este secret.

El jutjat d'Instrucció número dos de Sagunt (València) és l'òrgan que va iniciar la investigació sobre l'anomenada 'trama del foc', en què al començament de l'any estven sent investigades almenys 30 persones, en relació amb un presumpte trepijoc de contractes públics relacionats amb empreses del sector aeri dedicades a l'extinció d'incendis forestals. Entre elles, figuraven l'exdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana i exconseller amb el PP, Serafín Castellano, i tres càrrecs de la Generalitat catalana en estes dates.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento