Comunitat Valenciana

UGT demana que part dels beneficis que generen les empreses vaja als salaris dels treballadors

  • El secretari general d'UGT, Josep María Álvarez, ha assegurat este dilluns que un acord amb la patronal sobre la negociació col·lectiva a nivell estatal passa perquè una part dels beneficis que es generen en les empreses "vagen a parar als salaris" dels treballadors.

Així ho ha indicat, Álvarez als mitjans de comunicació, abans de participar a València en la inauguració de l'Escola Sindical d'UGT-País Valencià, acompanyada pel secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez.

Álvarez ha assenyalat que "portem anys en el qual hi ha un retrocés salarial global i una distribució de la renda que any rere any afavorix les rendes del capital i perjudica les del treball", pel que ha reiterat la necessitat d'abordar amb la patronal "una negociació que porte a un augment dels salaris i una millora del poder adquisitiu". "Este és l'instrument més poderós que tenim per a millorar la feina", ha insistit.

Alhora, ha posat èmfasi en la necessitat d'incidir en la recaptació fiscal perquè ha lamentat que a Espanya s'invertix "molt poc" en la lluita contra el frau. "Som un país amb un 20-25% de frau fiscal front a altres com Alemanya que no arriben al 12% i este element no es pot obviar", ha puntualitzat per a assenyalar que esta situació "té una relació directa amb el nombre dels treballadors que treballen en l'Agència Tributària".

Per esta raó, ha advocat per "fer un esforç" i dir-li als quals cada dia guanyen més que "han de pagar" ja que ha lamentat que el problema està en el fet que moltes grans empreses "no paguen res". De fet, ha lamentat que certes entitats de l'ÍBEX-35 acudixen en ocasions a gabinets jurídics que "són els mateixos que han fet les lleis" el que els permet "tributar zero o molt poc".

D'esta manera, ha remarcat que el "fonamental" ara mateix no és únicament la constitució d'un Govern a Espanya, sinó "les polítiques que se'n van a aplicar" en un país amb "una taxa de desocupació del 20%, amb més de 700.000 famílies que no tenen cap ingrés o amb joves no troben treball".

"Començarem a parlar de les qüestions que preocupen a la gent quan parlem d'estos problemes i de qui està disposat a donar un pas a davant i posar solucions a estos problemes. "Esta és la qüestió fonamental", ha insistit.

SISTEMA DE FINANÇAMENT

Álvarez també ha fet al·lusió a un dels temes que centraran l'Escola Sindical que UGT-PV ha organitzat i és el sistema de finançament autonòmic. En este sentit, ha indicat que el debat sobre un canvi de model s'ha de desenvolupar "tard o d'hora", tot i que ha incidisc que Espanya "no sol té este problema, sinó que ha d'abordar el procés de construcció de l'estat de les autonomies".

Per la seua banda, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha denunciat l'infrafinançament "absolutament injustificat" que patix la Comunitat Valenciana que, a més, ha remarcat que "és l'única autonomia pobra que contribuïx". "Això cal corregir-lo perquè té repercussió en les nostres empreses, en els nostres treballadors i en la qualitat de la feina dels valencians", ha sostingut.

D'altra banda, ha explicat que les jornades també aprofundiran en el Diàleg Social que s'ha iniciat entre sindicats, patronal i Generalitat i que busca "no convertir-nos en legisladors, però sí en una peça important en la configuració del desitjat model productiu i de les polítiques socials".

Així, ha assenyalat que la reivindicació del sindicat serà "constant" perquè part de les necessitats d'esta Comunitat són conseqüència de "la falta de recursos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento