Comunitat Valenciana

El PP demana la compareixença d'Oltra al ple de les Corts perquè explique el trasllat de l'ancià de Carlet

  • El PP demanarà en la pròxima reunió de la Junta de Síndics la compareixença urgent al ple de les Corts de la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, perquè explique el trasllat de l'ancià que va caure del llit en el geriàtric de Carlet a un residència pública però de gestió privada "alterant la llista d'espera".

Alhora, 'els populars' volen que done compte en ple de "per què a 31 d'agost està cobrant als usuaris, com demostra que tinguen un ingrés de 4.200% més dels previst en el seu propi pressupost a meitat d'any, no estiga pagant a les residències i retalla 7 milions d'euros en el manteniment de les residències públiques". A més, avisen que si es demostra que ha mentit exigiran la seua dimissió.

Sobre esta qüestió, la presidenta del PPCV i síndic del seu grup a Les Corts, Isabel Bonig, ha acusat Oltra d'"ocultar informació" i li ha sol·licitat que "no li tire només la culpa al Comitè d'Empresa, als treballadors i al PP", perquè té "responsabilitat política", després de "15 mesos governant i gestionant".

Bonig, després d'un esmorzar informatiu a Alacant, ha assenyalat que Oltra ha de comparèixer en ple, i no només en comissió, per a explicar el trasllat d'ancià de Carlet a una privada "saltant-se el procediment i costejant les despeses".

A més, el PP va a sol·licitar també a la Conselleria que els autoritzen a entrar a la residència "per a vore la situació real" i reunir-se amb el Comitè d'Empresa i la Direcció ja que, ha assenyalat, "volen saber", sense acusar ningú.

Per la seua banda, la portaveu adjunta Maria José Catalá ha assenyalat que este trasllat a una residència de gestió privada, model que "Oltra durant moltíssims anys va condemnar". A més, ha afirmat que este trasllat s'ha produït "alterant la llista d'espera en les quals hi ha persones que tenen una situació d'urgent necessitat".

Sobre esta qüestió, ha recordat que a la comissió va dir que s'havia produït este trasllat però "en cap moment va dir que ha estat emportat a una residència pública però de gestió privada ni tampoc els detalls", ha lamentat. "És comprensible que a esta persona, després dels fets, se li atenga de la millor manera però el que no es pot comprendre és que obviara els detalls d'este trasllat en esta compareixença perquè pensem que era fonamental", li ha recriminat.

Catalá ha assenyalat que la consellera va assumir que "era la responsable política però no va assumir les responsabilitats polítiques, ha demanat perdó però per la publicació d'una fotografia però no ha demanat perdó perquè esta situació s'havia produït", ha assenyalat.

Per esta raó, ha anunciat que després de la compareixença al ple plantejaran que "ha d'haver dimissions a l'àmbit de la gestió pública però sobretot si ha mentit i ha amagat esta informació rellevant a les Corts i ha mentit dient que els usuaris no paguen".

PAGAMENT DE LES RESIDÈNCIES

Així, ha criticat que "contrasta" la gestió de les residències que aplica Oltra amb "aquells que ha dit" quan ha comparegut en les Corts. Així, ha afirmat que a 31 d'agost l'estat d'execució dels comptes de la Generalitat reflectix uns ingressos per taxes d'usuaris de residències de més 3,2 milions quan la previsió pressupostària era de 75.000. "D'on ixen estos diners i qui està pagant", ha qüestionat.

Per tant, ha recalcat que el "compromís d'Oltra que els usuaris de les residències públiques anaven a deixar de copagar i aportar de la seua butxaca la contribució a les residències és una fal·làcia i és una mentida ja que hi ha un 4.200% més d'ingressos respecte als pressupostari". "És una mentida i els usuaris estan pagant", ha afirmat. Mentrestant, ha assenyalat, Oltra "no paga". "Els usuaris paguen però ella no".

De fet, ha assenyalat que els treballadors del geriàtric de Borriana (Castelló) han anunciat mobilitzacions per impagats a la residència. Estos impagaments a les residències "provoca que realment no s'estiga atenent els compromisos dels geriàtrics amb els seus proveïdors". Al mateix temps, d'"estos impagaments" ha afirmat que a l'Acord de No Disponibilitat el Consell "ha retallat 7 milions d'euros per al manteniment de les residències".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento