Comunitat Valenciana

Imelsa.- Benavent acusa Rajoy d'"estar al corrent" de la trama corrupta d'Imelsa

  • Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa, empresa pública de la Diputació de València, ha acusat el president del Govern en funcions i del PP, Mariano Rajoy, d'"estar al corrent" de la suposada trama corrupta que s'investiga al jutjat d'instrucció numero 18 de València i del presumpte pagament de comissions a persones vinculades al seu partit.
Marcos Benavent
Marcos Benavent
EUROPA PRESS
Marcos Benavent

Benavent, autodefinit com un 'ionqui dels diners', ha fet estes manifestacions als mitjans de comunicació moments abans de declarar com a investigat en una de les peces del cas Imelsa, en concret la relativa als contractes municipals de Cultura.

Una vegada aixecat el secret de sumari de la peça principal d'Imelsa, Benavent ha donat més noms suposadament involucrats en la trama. En concret, s'ha referit a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i al president del Govern, Mariano Rajoy: "Jo crec que Camps estava al corrent, Mariano Rajoy estava el corrent i el partit és el que hi ha", ha assenyalat.

Preguntat com sap que Rajoy estava al corrent de les irregularitats, ha respost: "Estem vegent-ho cada dia. Hem de despertar un poc a la gent", i alhora ha recordat que el PP "està imputat per corrupció, per destrucció de discos durs...".

Per esta raó, entén que "negar que el president sàpiga que en el seu partit passen estes coses, jo no el faig tan tonto. Cadascun que crega el que vullga", i ha demanat a la gent que quan algú diga una mentida, "que s'aixeque del sofà" i li faça una pedorreta -ha simulat el gest amb les mans a la boca-.

Preguntat per si de cas l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus li va comentar que havia parlat amb Rajoy del que estava ocorrent, ha afirmat: "Rajoy el va fitxar a ell a Xàtiva; a partir d'ací l'home va pujar al partit i ara està de president en funcions", ha respost.

Benavent, malgrat acusar també directament Camps, ha indicat que amb ell mai va parlar del cobrament de comissions, i sobre l'exalcaldessa de València Rita Barberá, preguntat per si de cas ella sabia el que feia la seua llavors regidor de Cultura María José Alcón, ha dit que ho desconeix: "Haurà de preguntar-l'hi a ella", ha postil·lat.

ELS CONSELLERS

Alhora, Benavent ha indicat que "tots els consellers en el poder -en el moment en què van passar els fets- saben moltíssimes coses, una altra cosa és que les denuncies o no i entres en la dinàmica del joc". "Quan estàs en el poder, el poder corromp", ha lamentat.

Preguntat per si de cas inclou en este grup a l'exconseller Esteban González Pons, ha respost: "Tots els qui han tingut responsabilitat del govern saben de les mogudes que hi ha a tots els nivells. González Pons va estar de conseller i Ciegsa -empresa pública dedica a la construcció de col·legis que s'investiga per frau- depenia d'ell".

Alhora, interpel·lat per la Conselleria d'Infraestructures que dirigia en esta època l'actual presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha afirmat que desconeix si estava involucrada en la trama, però ha afegit que "en infraestructures és on més comissions es donen per les construccions i totes les mogudes que hi ha".

I respecte a l'exconseller d'Educació i vicepresident de les Corts Valencianes Alejandro Font de Mora ha afegit: "Estava de conseller -en el moment en el qual es va produir el suposat frau-". "El que no poden dir -ha afegit- és que desconeixien coses de Ciegsa. Una empresa que factura centenars de milions, que construïx col·legis i que es dedica al que es dedica, ells no poden dir que desconeixien les coses. Ha insistit: "No pot dir que no sabia res. Tan tontos no eren".

Preguntat, a més, per l'exvicepresident de la Generalitat Gerardo Camps, Benavent ha assenyalat que "tot el món diu que això és un invent i que no saben res, i estem acostumats que cadascun conte una història. Però bé, és el que hi ha. Cadascun que assumisca la seua història", ha reclamat.

Respecte al president del PP de València, Vicente Betoret, ha comentat que creu que estava assabentat també del que ocorria en la trama: "Era el secretari general del partit -en aquell moment-, el número dos, estava assabentat de moltíssimes coses".

Este divendres Benavent també s'ha referit a Alfonso Rus, i ha reiterat que ell era amb qui comptava diners en un cotxe -van eixir unes gravacions en les quals es podia escoltar suposadament a Rus comptant bitllets-. "Reconèixer la veritat costa, però cal tirar coratge a la vida".

TREPIJOC DE CONTRACTES

Benavent s'ha referit així mateix a la peça per la qual hui estava citat a declarar en Imelsa, la relativa a contractes irregulars de Cultura. Ha avançat que se n'anava a ratificar davant del jutge en el que ja havia declarat altres vegades, i s'ha reafirmat al trepijoc de contractes i en el pagament de comissions: "Les coses es donen quan hi ha diners pel mig", ha lamentat.

En concret, respecte al pagament de comissions pel contracte de La Rambleta, ha indicat que a ell se li "va traure de al mig": "Jo no sé si van pagar ací comissions, tot i que sí havia interès, era un pastís molt bo", ha postil·lat.

D'altra banda, preguntat per a què es va crear Ciegsa, ha indicat que "des del minut zero era una forma molt subtil de construir col·legis, una forma àgil d'administrar estes coses. Cadascun que pense el que vullga". "En el fons s'han fet col·legis. Però... com s'han fet? I de què forma?".

Benavent ha reconegut que "en part" el van col·locar en Imelsa per la seua capacitat recaptatòria, i ha assegurat que s'ha gastat tots els diners que va traure: "Ho he invertit en patrimoni". "Que es queden amb tot -la justícia-. Jo ho done tot per perdut i a poc a poc, si al llarg de la meua vida puc anar tornant-ho...".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento