Comunitat Valenciana

Familiars de malalts d'Alzheimer eixiran als carrers de València este dilluns per a conscienciar sobre la malaltia

  • L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV) eixirà al carrer este dilluns per a informar als ciutadans sobre la malaltia a través de les taules informatives, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

L'Associació tindrà ubicades les seues taules de les 8.00 a les 14.00 hores, en els punts més emblemàtics de la ciutat de València com hospitals, centres comercials, la Plaça de l'Ajuntament, ambulatoris o centres de jubilats. També hi haurà una taula a Montcada, on l'ONG té un Centre de Dia.

Este acte s'inclou en la campanya de conscienciació social 'Un Post-it per l'Alzhéimer' 2016, amb motiu del Dia Mundial del Alzheimer 2016. La campanya es desenvolupa entre el 12 de setembre i el 7 d'octubre, tot i que l'acte que servirà de clausura tant de la campanya 'Un Post-it per l'Alzheimer' 2016 com del 25 Aniversari de l'associació, tindrà lloc en el mes de desembre.

L'acte estrella d'enguany és el projecte #ElPoderdelaMúsica, que inclou el vídeoclip Chiquilla, que es va presentar en Fnac València, i el concert que el grup valencià Seguridad Social oferirà juntament amb el cor Les Veus de la Memòria, a la Plaça de l'Ajuntament de València, el 21 de setembre.

El 20 de setembre, a les 17.30 hores, Les Veus de la Memòria participarà al IV Congrés Internacional d'Investigació i Innovació en Malalties Neurodegeneratives (CIIIEN), que té lloc a Alacant.

El cor actuarà en el marc de la Trobada amb les Associacions de Pacients de Malaltia d'Alzheimer de la Comunitat Valenciana, Museu d'Art Contemporani d'Alacant-MACA, i oferirà al públic el seu innovador repertori de cançons del pop espanyol.

El Dia Mundial de l'Alzheimer, 21 de setembre, a les 11.00 hores, a la Sala Polivalent del Museu dels Ciències Príncep Felip, tindrà lloc l'acte Remembering Music, a porta tancada, en què participen cinc persones amb alzheimer i els seus familiars, pertanyents al Centre de Dia d'AFAV.

El mateix dia 21, els valencians podran gaudir d'un concert del grup valencià Seguridad Social, que compartirà escenari amb el cor Les Veus de la Memòria per interpretar la cançó 'Chiquilla', a les 19.00 hores a la Plaça de l'Ajuntament de València. En este acte participarà el dibuixant de còmics Paco Roca.

Ja en octubre, el Mercat Benèfic per l'Alzheimer tornarà a l'Ateneu Mercantil de València que, com sempre, cedix el seu espai de manera desinteressada a l'associació. Enguany, el mercat es desenvoluparà del 3 al 7 d'octubre amb productes de primeres marques cedits gràcies la generositat de comerços i empreses solidaris amb l'Alzheimer.

També en octubre, el dia 6, el conferenciant, presentador, comentarista i periodista espanyol especialitzat en escacs, Leontxo García, oferirà la conferència Escac a l'Alzheimer, que s'inclou en la jornada de divulgació sobre l'Alzheimer, organitzada per l'Ajuntament de Quart de Poblet.

AFAV també ha animat als 'runners' a participar en la Mitja Marató València Trinitat Alfonso, organitzat per la SD Correcamins i l'Ajuntament de València, que tindrà lloc el pròxim 23 d'octubre.

CONCERT DE CLAUSURA

D'altra banda, el concert de clausura de 'Un Post-it per l'Alzheimer', que sempre va a càrrec dels Veus de la Memòria, es trasllada al mes de desembre. Així, el 8 de desembre, a les 19.00 hores, el Palau de la Música de València serà l'escenari d'este concert benèfic a càrrec de Les Veus de la Memòria, l'orquestra infantil Cordes i les Corals d'UTEM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento