Comunitat Valenciana

El jutge investiga Rus per una operació per a blanquejar diners de les comissions a través de les seues empreses

  • El Jutjat d'Instrucció número 18 de València, encarregat d'instruir el cas Imelsa, investiga en una peça separada, la C, a l'expresident de la Diputació de València i del PP provincial Alfonso Rus per una operació mercantil per a blanquejar diners obtinguts de comissions il·legals a través de les seues empreses, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

En esta peça, que era secreta fins ahir al costat de la principal del cas, també està investigat un empresari, Jaime Cabot, per un delicte de blanqueig de capitals.

En concret, el jutge investiga diverses operacions de compravenda d'accions en les quals van intervindre FDM -societat familiar de Rús-, la societat de valors Arteinvest 2017, també de l'expresident de la Diputació, i Geneva Fons Immobiliari.

En este assumpte, l'instructor estima que podria haver una operació "simulada" amb l'adquisició per part de Geneva -per 1.800.000 euros- d'un total de 50 participacions que Arteinvest, al seu torn, havia adquirit a FDM, i recompra tres anys després per 1.200.000 euros.

Segons recull la intelocutòria, "existixen indicis racionals" que la primera operació, la constitució d'Arteinvest -mancat al llarg del temps de tota activitat- per a adquirir les accions de FDM, "també ha estat una operació fictícia, suposadament orquestrada per a fer una operació de blanqueig de diners que el grup investigador relaciona com presumptament procedent de l'activitat delictiva consistent en el cobrament de comissions per adjudicació de contractes per subministraments, obres o servicis durant l'acompliment del càrrec -de Rus- com a alcalde de Xàtiva".

La peça C es va constituir el juny per a investigar estos fets de manera separada a la resta de les diligències del cas Imelsa. En ella està investigat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals Rus i l'empresari Jaime Cabot, en haver mort la tercera persona que apareix vinculada a Geneva.

En el cas Imelsa hi ha més de cent investigats -persones físiques i jurídiques- per diversos delictes contra l'administració pública, entre els quals hi ha, els de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, suborn, frau, falsedat i blanqueig de capitals en relació amb una trama de corrupció infiltrada en diverses administracions públiques de la Comunitat, els integrants de la qual se servien dels seus llocs de responsabilitat per a arreglar contractes i cobrar comissions il·legals a canvi d'adjudicacions fraudulentes en Diputació -a través de l'empresa Imelsa-; Ajuntament -a través de la Regidoria de Cultura- i Generalitat -a través de l'empresa Ciegsa-.

La causa, que va nàixer l'abril de 2015, està oberta per malversació, frau en la contractació pública, suborn, tràfic d'influències i blanqueig. S'estructura en una peça principal i cinc peces separades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento