Comunitat Valenciana

El Consell acusa al PP de practicar un "antivalencianisme profund" per exportar una imatge de corrupció

  • La vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, ha acusat este divendres el PP de practicar un "antivalencianisme profund" i exportar una imatge de corrupció "vergonyosa" que té un "impacte molt greu" tant en la vida com en la imatge dels valencians.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per les últimes novetats conegudes del cas Imelsa, després de l'aixecament del secret de sumari.

Oltra, que ha acusat el PP de ser "l'estructura que està darrere d'estos casos de corrupció" i de tindre un "modus operandi per a delinquir", ha criticat que és "profundament antivalenciana la imatge que s'exporta de corrupció, de comptar diner brut, del saqueig, de presumptes delictes electorals, de les trampes... És una imatge vergonyosa que no es correspon amb la gent treballadora i honrada que cada dia s'aixeca i intenta traure la seua família endavant", ha puntualitzat.

En este sentit, ha lamentat l'"impacte" que té per a la imatge que s'exporta dels valencians cada vegada que un cas de corrupció que "saquejat" les arques públiques salta a l'opinió pública.

ELS VALENCIANS, "UNA MÀQUINA D'EUROS PER AL PP"

Alhora, ha subratllat que "la corrupció no és sol un titular de premsa, té com a conseqüència l'empobriment general, tindre menys servicis o pitjors servicis" i els valencians "ens hem convertit en maquina d'euros per al PP a través del saqueig dels diners de tots", ha assegurat.

Com a exemples, la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha referit als "1.000 milions d'euros de forat de Ciegsa, que havien d'haver-se dedicat a construir col·legis, amb els quals no hauria ni un nen estudiant en barracons" i que suposen "haver robat als nostres fills". "I ens ho han tret dels hospitals i dels centres de salut i de les 45.000 persones a la llista que no tenien ajudes de Dependència", ha afegit.

De fet, ha apuntat al que ha considerat un "lapsus revelador" per part de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, durant el Debat de Política General, en què segons ha relatat Oltra, "volia parlar de vots i va parlar d'euros". Segons la seua opinió, "és obvi que ha confós la democràcia i els diners públics amb l'interessos particulars i els diners privats d'un partit. El PP té problemes per a distingir el públic del privat, les persones dels euros".

Davant d'esta situació, ha garantit que des del Govern valencià estan treballant "perquè tornen fins a l'últim cèntim que s'han portat" i "perquè la imatge d'esta Comunitat es corresponga amb la gent honrada que viu" en ella.

Per contra, tem que "el PP estiga més preocupat pels seus problemes judicials que per fer política que és per al que estan els partits a la societat, no estan en la societat per a delinquir", ha advertit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento