Comunitat Valenciana

Les Corts demanen a Barberá que renuncie al Senat per "la dignitat de la representació dels valencians"

  • El ple de les Corts Valencianes ha aprovat este dijous per unanimitat una resolució en la qual insta a l'exalcaldesa de València i actual senadora territorial, Rita Barberá, a renunciar a la seua acta per a "salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians i valencianes".
Las Corts piden por unanimidad a Barberá que renuncie al Senado
Las Corts piden por unanimidad a Barberá que renuncie al Senado
EUROPA PRESS
Las Corts piden por unanimidad a Barberá que renuncie al Senado

Esta iniciativa s'ha aprovat en el Debat de Política General amb 95 vots a favor, després que el Tribunal Suprem haja obert causa contra Barberá per un suposat blanqueig de capitals en l'Ajuntament de València durant la seua etapa al capdavant d'ell.

L'exalcaldesa va fer públic ahir mitjançant un comunicat difós per la direcció nacional del PP que sol·licitava la seua baixa en el partit però mantindrà el seu escó en la cambra alta, la qual cosa la portarà ara a incorporar-se al Grup Mixt.

El president de les Corts, Enric Morera, ha llegit esta proposta de resolució abans de la votació, que ha sigut aplaudida pels diputats de tots els grups salve pels del Pàg.

El síndic socialista, Manolo Mata, ha agraït a tots els grups parlamentaris que "hagen apostat per la decència del Parlament". "Som la casa del poble, perquè formem part d'allò més noble que hi ha, que és la representació política", ha ressaltat.

"VAJA'S"

Mata ha lamentat que la Càmera valenciana "patix un girón perquè una persona es nega a renunciar a un càrrec que no ho mereix", però "li hem dit alt i clar: Vaja's".

Així mateix, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha posat l'accent que "una senadora com Rita Barberá que és trànsfuga d'estes Corts no mereix representar als valencians", i li ha demanat que deixe "de forma immediata" el Senat perquè "no la volem".

Fran Ferri ha recordat que Barberá "no està ací per obra i gràcia de Déu, sinó perquè un grup d'este Parlament la va nomenar i la va votar" i ha manifestat que "cal ser corresponsable amb les decisions". "Amb els diputats del cas Taula actuaran de la mateixa manera?", ha preguntat al PP, i ha subratllat que "la línia de la decència, no la marca la justícia, la podem marcar els partits".

"CESSAMENT POLÍTIC"

Per la seua banda, la diputada María José Ferrer, que ha sigut l'encarregada d'explicar l'oposició del PP, que ho ha fet des del seu escó, ha assenyalat que demanen "un cessament polític perquè en la situació normativa actual les actes són personals i els senadors no poden ser remoguts".

La 'popular' també ha assenyalat que "la presumpció d'innocència és un dret fonamental de rang constitucional", i ha criticat "la doble vara de mesurar d'alguns". Així, ha assenyalat que als expresidents de la Junta d'Andalusia José Antonio Griñán i Manuel Chaves "no se li va exigir l'escó fins a l'obertura de judici oral".

Ferrer ha recordat que "en este moment no hi ha imputació" de Barberá, però "no hi ha postura més eloqüent que la que es plasma en el vot, i per açò hem votat sí a la seua proposta", ha postil·lat.

Des de Ciutadans, el síndic Alexis Marí ha subratllat que "cal intentar per tots els mitjans que la senyora Barberá deixe la seua acta", i ha criticat que "portem durant molt temps respirant un aire pestilente de corrupció, opacitat i falta de transparència en esta terra".

"7.000 EUROS Al MES I LA CONDICIÓ D'AFORADA"

Quant a Podem, el portaveu de Podem, Antonio Montiel, ha denunciat que Barberá "ha lliurat la cartolina del PP per a aferrar-se al seu aforament" i "ha preferit canviar 40 anys de militància en el PP i el carnet número tres del partit per 7.000 euros al mes i la condició d'aforada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento