Comunitat Valenciana

Podem demana derogar la llei de 1997 sobre el Sistema Nacional de Salut que va permetre les privatitzacions

  • (EUROPA PRESS)

El grup parlamentari Podem ha inclòs entre les seus 113 propostes de resolució presentades al Debat de Política General que se celebra en les Corts Valencianes la petició de derogar la llei sobre l'habilitació de noves forma de gestió del Sistema Nacional de Salut, que "ha permès la privatització de la sanitat pública valenciana".

Així ho ha explicat el diputat Daniel Geffner, que ha apuntat que també demanen la derogació del Reial Decret 16/2012 de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut, que "el culpable carregar-se la sanitat, dels copagaments", així com la realització d'una anàlisi del que ha suposat este decret per a la sanitat pública valenciana.

El parlamentari ha defensat també que 2017 ha de ser "l'any que es recupere la gestió pública a Dénia" perquè "la població ho demanda, els treballadors ho demanen i els alcaldes ho reclamen". Per esta raó, ha instat al Consell a "complir amb els seus compromisos" perquè "les paraules han d'anar seguides de fets" i des de Podem volen "passos".

D'altra banda, Podem també ha sol·licitat al Consell que inste al Govern central a derogar la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) i obrir un debat amb la comunitat educativa per a la creació d'una nova Llei d'Educació. De la mateixa manera, ha plantejat la dissolució de CulturArts i la recuperació d'instituts autònoms que dinamitzen els diferents sectors culturals.

Alhora, planteja en les seues propostes de resolució la necessitat de fomentar la perspectiva de gènere i la paritat dins de la Generalitat i del sector públic valencià. La diputada Cristina Cabedo ha apuntat sobre esta qüestió que l'administració valenciana està "en el mateix punt" que la va deixar el PP perquè "de 39 societats públiques en 21 no s'aplica cap pla d'igualtat".

Ha incidit que tot i que el Consell és paritari, "a dia de hui l'administració no ho és".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento