Comunitat Valenciana

C's demana que la nova RTVV estiga "despolititzada" i un estudi comparatiu de models sanitaris

  • El grup parlamentari de Ciutadans demana, entre les seues 286 propostes de resolució presentades al Debat de Política General que se celebra este dimecres i dijous en les Corts Valencianes, que es garantisca que la nova ràdio i televisió públiques valencianes siguen "independents i despolititzades" i que el Consell no interferisca en la selecció del personal directiu.

Alhora, defensa un estudi comparatiu dels models de gestió sanitària per no prendre una decisió basada "en la ideologia".

A més, entre les propostes sol·licita instar al Consell a donar una solució "amb celeritat" a la situació de Ciutat de la Llum perquè "deixe de ser un ens que acumula pèrdua sense cap activitat", cobrir la ràtio d'auxiliars clínics a la Residència de Persones Grans Dependents de Carlet (València), reduir gradualment els preus de les matrícules universitàries fins a arribar al nivell del curs 2011-2012; una partida pressupostària per a cobrir el 100% de la despesa dels llibres de XarxaLlibres o promoure mesures de conciliació laboral i racionalització d'horaris.

Durant la sessió matutina, en què s'han debatut 12 dels 34 blocs d'iniciatives que el conjunt de grups han presentat, ha intervingut el diputat de Ciutadans Juan Córdoba, que en matèria sanitària ha lamentat que el Consell "ha fet molt poc" per a revertir la gestió anterior, utilitzant "l'herència rebuda com a element recurrent". Segons la seua opinió, "res ha canviat i la política real és continuista" amb la del PP.

Ha advocat per fer un estudi comparatiu dels models de gestió sanitària per no definir el més adequat per a la Comunitat "per criteris ideològics" i per a detallar com quedaria el personal sanitari si es revertixen les concessions. També ha censurat la política de personal de la Conselleria de Sanitat i ha reclamat que s'elegisca als càrrecs per criteris de mèrit i capacitat i no per ser "els més amics".

La diputada Mercedes Ventura, per part seua, ha indicat en matèria educativa que el Consell ha destinat "partides pressupostàries a propostes ideològiques" i ha censurat especialment la política de beques universitàries, amb la qual "estan vetant als qui han elegit estudiar en una universitat privada" i s'ha generat un "conflicte social".

Segons la seua opinió, este és "el govern de la improvisació amb afany d'acontentar al ciutadà" i "sense pensar en el crèdit disponible" i ha demanat que el model d'ensenyament plurilingüe s'avalue i es millore però "el que no es pot fer és eliminar un projecte perquè ho ha elaborat el PP".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento