Comunitat Valenciana

Tanquen 5 habitacions de l'Hospital de La Plana en detectar-se legionel·la

  • L'Hospital La Plana de Vila-real (Castelló) ha tancat cinc de les seues habitacions en detectar-se en un control rutinari concentracions de legionel·la que superen els llindars de seguretat, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

Des d'este departament han aclarit que no hi ha cap brot ni hi ha hagut cap cas de persones infectades, i que el protocol ha funcionat "bé".

Després de detectar-se la concentració de l'esmentat bacteri, les cinc habitacions han estat tancades per a procedir a la seua neteja, les quals es tornaran a obrir quan les analítiques demostren que s'ha controlat adequadament.

Sobre esta qüestió, el Partit Popular de Castelló ha exigit este dijous a la consellera de Sanitat, Carmen Montón, que "done la cara" davant de a "greu opacitat" que està mostrant per l'aparició d'"alts nivells" de legionel·la a l'hospital la Plana.

Els Populars consideren en un comunicat que "el caos generat per Montón i la seua forma de gestionar la Sanitat no para de provocar greus problemes", ja que, tal com ha assenyalat la diputada autonòmica del PP, Marta Gallén, "no pot ser que retallar i eliminar servicis siga l'única política de Montón sol per a poder traure servicis sanitaris a la província per a emportar-se'ls a València".

"CONSTANTS RETALLADES"

Gallén considera que "les constants retallades de Montón estan tenint ja les seues conseqüències", i ha advertit que "en un cas com l'aparició de legionel·la en un hospital no pot ser que la societat de Castelló s'assabente pels mitjans de comunicació" davant de l'"opacitat" de Montón i la seua forma de gestionar, ja que "estem parlant d'un problema de salut pública".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento