Comunitat Valenciana

Morera insta buscar mesures perquè Barberá no seguisca com a senadora perquè "s'ha declarat trànsfuga a les Corts"

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha instat este dimecres als grups parlamentaris del Parlament autonòmic a buscar les "mesures institucionals" per a evitar que l'exalcaldessa de València Rita Barberá es quede amb l'acta de senadora territorial, perquè "s'ha declarat trànsfuga a les Corts".

"No ho va acceptar la ciutadania", ha destacat Morera en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, després que Rita Barberá hi haja sol·licitat la seua baixa en el PP a petició de la direcció del partit però manté el seu escó en la cambra alta, el que la portarà ara a incorporar-se al Grup Mixt.

Enric Morera ha posat èmfasi que "si s'ha dit que per a eixir de la crisi cal recuperar el crèdit i l'exemplaritat en les institucions, el que ha passat amb Rita Barberá no és edificant".

Ha recordat que Barberá va ser elegida senadora per les Corts Valencianes, amb els vots del PP, pel que considera que amb el seu pas al Grup Mixt "s'ha declarat trànsfuga a les Corts i a la representació popular valenciana" el que "no es pot consentir". "Quedar-se amb l'escó és declarar-se en rebel·lia amb la voluntat popular", ha subratllat.

Per esta raó, Morera també ha avançat que sol·licitarà una reunió "urgent" amb el president del Senat, el popular Pío García Escudero, per a abordar "este fet innovador que afecta el conjunt de les institucions".

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Per la seua banda, els portaveus del PSPV i de Compromís, Manolo Mata i Fran Ferri, respectivament, han avançat que els dos grups presentaran una proposta de resolució -en el marc del Debat de Política General que se celebra este dimecres i dijous- en què les Corts demanen a Barberá que torne l'acta de senadora, "per a elegir un senador que represente dignament els valencians".

Fran Ferri ha assenyalat que no existix en les Corts cap mecanisme de revocació de senadors territorials, ja que això seria "perillós" perquè "les majories parlamentàries podrien aixafar a les minories".

Tot i això, ha assenyalat que en la proposta de resolució que el PSPV i Compromís defensaran demà busquen que tots els grups de les Corts es pronuncien sobre si "volen demanar-li l'acta de senadora".

Mata confia que se sumin tots els grups parlamentaris a esta petició, perquè entén que Rita Barberá és ara mateix "una persona aïllada, acorralada, que com un animal ferit fuig, fins i tot de Mariano Rajoy".

El síndic socialista ha posat èmfasi que "la política i la justícia no són equiparables", per la qual cosa "la responsabilitat política és l'exigible, al marge de la judicial". Alhora, ha advertit que potser Barberá passa al grup mixt però "no trepitja el Senat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento