Comunitat Valenciana

Onada de suport a Vara i al debat intern en el PSOE després d'un tuit de Susana Díaz en defensa seua

  • MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

Un tuit de la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, en suport al cap de l'Executiu extremeny, Guillermo Fernández Vara, i a l'"expressió lliure" de les idees en el PSOE ha provocat una onada de suport al líder dels socialistes a Extremadura, a la qual s'ha sumat l'exsecretari general Alfredo Pérez Rubalcaba, i que s'ha convertit en un tancament de files per part de sectors crítics amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Díaz ha llançat este dimecres en Twitter un missatge d'"afecte" a Vara, després que en un acte a Sevilla se li preguntara per les paraules de l'extremeny fa dos dies, lamentant que en el seu partit, sembla que qui diu el que pensa "no és lleial". "Cada vegada que algú parla, se li corre a gorratades", va afirmar el president, després de reconèixer que portava dos mesos sense comunicar-se amb el secretari general del partit.

Després de les paraules de Vara, 'Ferraz', en boca de la portaveu adjunta del PSOE al Congrés, Isabel Rodríguez, va qüestionar que els debats interns es facen en els mitjans. La diputada socialista ha defensat que "pot aixecar el telèfon i cridar en qualsevol moment al secretari general" i ha insistit que "no hi ha cap problema" que es faça un Comitè Federal, com reclama el president d'Extremadura, ja que li "sembla raonable" que el debat es produïsca ací i "no davant dels micròfons dels periodistes".

VALENCIANO I CARMONA

Res més publicar el seu tuit este dimecres, altres destacats socialistes s'han sumat a Susana Díaz en la defensa de Vara. Entre els primers a fer-ho ha estat l'exrival de Sánchez a les primàries Eduardo Madina, qui ha compartit el missatge de Díaz i ha expressat el seu "honor" per "ser del mateix partit que Guillermo Fernández Vara".

L'exministra Carme Chacón i l'eurodiputada Elena Valenciano han publicat també missatges de suport al president d'Extremadura. "Hui més que mai el meu afecte i suport a Vara. El respecte a la llibertat d'opinions és fonamental en democràcia i deu ser-ho en el PSOE", ha escrit l'actual secretària de Relacions Internacionals del PSOE, mentre que la que fora número dos del partit li ha donat les "gràcies" pel seu "treball, esforç i idees".

Mentrestant, Rubalcaba ha donat a conèixer un missatge més extens en Facebook en què defensa al líder del PSOE a Extremadura i el seu dret a defensar la que creu que és l'eixida per al desbloqueig de la situació política.

"Es pot discrepar públicament amb ell, faltaria més, el que no es pot ni ha de fer és insultar-lo, faltar-li al respecte, atribuir-li fosques intencions, fins i tot desmesurades ambicions", ha defensat.

Rubalcaba ha defensat que Vara ha parlat "amb sinceritat, raonant per què creu que és millor fer una cosa que una altra, sense amagar les dificultats enormes que una opció com la que ell defensa té per al nostre partit" i ha criticat que els atacs provinguen de dins del partit.

"Que ho facen els nostres adversaris polítics em sembla malament; que ho facin companys del PSOE, atribuint-se fins i tot la representativitat del nostre partit em sembla, a més, lamentable", ha sentenciat l'exministre, per a després subratllar que la defensa de la llibertat, inclosa la d'expressió, "forma part de l'ideari socialista".

La posició de Vara discrepa de la de Ferraz, ja que l'extremeny ha defensat des del mateix 27 de juny que el PSOE deuria abstindre's i deixar governar al PP. Tot i això, els missatges de suport no estan entrant en el fons d'este debat.

També s'han sumat a esta onada el secretari general de Joventuts Socialistes, Nino Torre; l'exportaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid Antonio Miguel Carmona; l'exsecretària d'Estat Laura Seara: "Suport a Vara en la defensa de les seues idees socialistes, que són les meves", ha escrit l'exdiputada socialista, molt pròxima a Madina.

A més, el missatge de Díaz ha estat compartit per part molts socialistes andalusos. "La llibertat forma part de la nostra senya d'identitat com a socialistes", ha afegit la secretària general del PSOE de Sevilla, Verónica Pérez, mentre que el portaveu de la Junta d'Andalusia, Miguel Ángel Vázquez, ha recalcat que "la força del PSOE rau que és un partit viu i amb veus lliures".

També ha estat retuitejat pels secretaris de Política Federal i de Sanitat del PSOE, els andalusos Antonio Pradas i María José Sánchez Rubio. I ha tingut el retuit del president d'Aragó, Javier Lambán, que tampoc ha afegit un altre comentari a les paraules de Díaz.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento