Comunitat Valenciana

La Xarxa Espanyola d'Immigració acusa l'Audiència de ser "advocat defensor" de Cañizares a l'arxiu de la seua denúncia

  • La Xarxa Espanyola d'Immigració ha acusat este dimecres el tribunal de la secció quarta de l'Audiència de València de fer d'"advocat defensor" del cardenal Antonio Cañizares en la seua confirmació de l'arxiu de les denúncies al purpurat per les seues declaracions sobre refugiats i l'"imperi gai".

La sala creu que les expressions del cardenal estan emparades per la llibertat d'expressió. Tot i això, la Xarxa, que va ser una de les entitats que ha denunciat a Cañizares, ha expressat la seua "profunda preocupació i desacord" amb la sentència.

Esta organització creu que els magistrats "aprofundixen en el fons de l'assumpte adoptant una posició del tot defensiva de les frases i expressions de Cañizares" i que han "oblidat el seu paper de garants de la neutralitat".

Així, els acusa d'adoptar "una part del tot defensiva i defensora de la persona del cardenal Cañizares promovent en un temps rècord la resolució d'un recurs per part de l'Audiència provincial que posa fi a tot procediment" i sosté que han adoptat "la posició d'advocat defensor de l'acusat arribant a l'extrem de plasmar en la sentència el que, en una interpretació àmplia del Dret, volia dir portant-se com autèntics apòstols de Cañizares en lloc de magistrats" d'un tribunal "neutral".

La Xarxa assegura que no deixarà de defensar les persones refugiades, sol·licitants d'asil i persones migrants en general i lamenta que "a l'Espanya del segle XXI encara queden sectors que volen protegir i oferir un tractament asimètric a les persones en funció de la seua condició i rellevància social, protegint l'Església Catòlica d'igual forma que es feia en l'època medieval".

CLARIFICAR EL DELICTE D'ODI

La Xarxa creu necessari que es "clarifique" el contingut de l'article 510 del Codi Penal relatiu a delictes d'odi, "extrem que requeriria d'una Llei d'Igualtat de Tracte i No Discriminació" que veuen "fonamental" per a "equiparar en mesures de protecció a tots els grups en risc d'exclusió social així com garantir igualtat d'eines de protecció davant dels delictes d'odi".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento