Comunitat Valenciana

Quique Dacosta estrena el Studio de Creatividad per a fusionar tecnologia, creativitat i gastronomia

  • El restaurant del xef 3 estrelles Michelin Quique Dacosta té un nou espai en el qual es fusiona creativitat i gastronomia. Es tracta del Studio de Creatividad, que naix com un pont entre la cuina d'autor i el descobriment de nous sabors. "Un laboratori dins de la pròpia cuina on mantindre un contacte directe amb el xef i amb el mateix acte de cuinar", segons ho definixen els responsables de la iniciativa.
Quique Dacosta
Quique Dacosta
ALFONSO CALZA
Quique Dacosta

El Studio de Creatividad sorgix del concepte gastronòmic 'Els paisatges de Dacosta' pel qual el mateix xef estén el seu àmbit d'acció en taula, sostres i parets. La idea és fusionar objectes fins a fer desaparèixer les fronteres entre espai, funció i decoració. En este punt apareix Porcelanosa Kitchens, que recull el guant llançat per Quique Dacosta i plasma la cuina dissenyada pel xef.

La peça més important es troba a l'illa central conformada per una única peça de Krion Negre a manera de "llenç" en què mostrar les creacions culinàries. La superfície permet exposar els emplatats i alhora realça els atributs dels mateixos sense robar-los el protagonisme. Un dels laterals de l'illa s'ha equipat amb una zona de cocció que permet elaborar els plats davant dels convidats.

A la zona de columnes hi ha fronts retràctils que, d'una banda estan decorats amb un baix relleu en acabat Krion Blanc Snow i per un altre amb fronts de mirall. Al seu interior, s'ubica una bancada de Krion Blanc amb zona de rentat, un sistema de retroil·luminació led i electrodomèstics integrats.

A més, el sostre s'ha equipat amb un sistema de lames fabricades en Krion Blanc que l'atorguen continuïtat al disseny del conjunt. El resultat aconseguit és un impactant efecte gràcies a la fluïdesa de les formes entre els fronts i el sostre. Un altre gran avantatge d'este sistema és que ens permet ocultar les diferents instal·lacions que necessitem instal·lar, com sistemes de filtració de fums més potents, sistemes d'il·luminació, sistemes d'àudio, etc.

La col·laboració entre Quique Dacosta i Porcelanosa Kitchens inclou que totes estes innovacions eixides de la ment creativa del xef, donen pas a un nou model comercialitzat per la firma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento