Comunitat Valenciana

El Consell elaborarà una Llei de la Hisenda Pública Valenciana i una altra sobre el Sector Públic Empresarial

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat este dimecres l'elaboració d'una Llei de la Hisenda Pública Valenciana i una altra sobre el Sector Públic Empresarial.

Durant la seua intervenció en el Debat de Política General en les Corts Valencianes, Puig ha destacat que la nova Llei de la Hisenda Pública Valenciana incorporarà mecanismes que milloren l'eficiència administrativa, la qualitat dels servicis públics i l'acció del Govern.

El cap del Consell també ha recordat que el Consell ha pres mesures per a millorar el control de la despesa com la creació d'una Viceintervenció General de Control de Fons Comunitaris i Subvencions o la implantació de la Llei de Comptes Oberts.

A més, s'ha referit al "macroconcurs" per al subministrament elèctric, obrint estes convocatòries a les pimes valencianes o un Pla d'Implantació de l'Administració Electrònica "per a fer realitat una Generalitat sense papers al llarg d'esta legislatura". Segons ha assegurat, estes dues mesures suposaran un estalvi de gairebé 18 milions d'euros.

Respecte al sector públic empresarial, ha indicat que el nou model que s'està portant a terme es plasmarà en una llei que "eliminarà les que resulten supèrflues i reformularà altres societats per a adaptar-les a les noves prioritats".

D'altra banda, ha anunciat que, per primera vegada en els Pressupostos de la Generalitat, va a figurar la dotació del Fons Autonòmic de Cooperació Municipal amb almenys 80 milions d'euros per al finançament de servicis, infraestructures i equipaments bàsics dels nostres municipis.

També ha assenyalat que el Consell va a treballar amb la Federació Valenciana de Municipis per a aprovar un Llei d'Hisendes Locals de la Comunitat Valenciana.

A més, ha avançat que s'adequarà la normativa en matèria de mancomunitats de municipis perquè es convertisquen en estructures "estables i sòlides" per a la millora dels servicis oferits als ciutadans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento