Comunitat Valenciana

Puig defensa que el seu Govern ha aconseguit "aixecar" les "hipoteques econòmica, social i reputacional" de la Comunitat

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat este dimecres que l'actual Govern valencià ha aconseguit "aixecar" les "hipoteques econòmica, social i reputacional" que, segons ha assenyalat, tenia la Comunitat després de 20 anys d'executius del PP.
Puig en la tribuna de las Corts
Puig en la tribuna de las Corts
EUROPA PRESS
Puig en la tribuna de las Corts

El cap del Consell s'ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en el Debat de Política General en les Corts Valencianes, on ha assenyalat que en el pla econòmic la gestió de la Comunitat era "un camp de mines que hem anat desactivant".

Entre d'altres, s'ha referit a Fira València, a la Societat de Garantia Recíproca, a Ciutat de la Llum, a l'"administració B" -amb un sector públic configurat com a "paradís d'operacions opaques"- o a l'impagament de l'IRPF als treballadors públics.

Respecte a la "hipoteca social", ha ressaltat que el risc d'exclusió social va arribar a un màxim del 34,7% de la població. Pel que fa a la "hipoteca reputacional", ha lamentat que ha estat "una hipoteca acumulativa, que ens ha copejat amb cada cas de corrupció i que ha resultat de la deficient gestió de les institucions".

"No resulta fàcil ni senzill exigir major finançament quan en altres llocs esgrimixen que el nostre problema és conseqüència de tant que s'ha robat en la Generalitat, de tanta fanfara i de tant excés", ha manifestat. Tot i això, ha posat èmfasi que "la realitat dels valencians és molt més que la imatge d'alguns dels seus antics responsables públics".

Després de 15 mesos de l'actual Consell, Puig ha assegurat que la Comunitat Valenciana és ara "una comunitat que viu i treballa en positiu". Segons ha destacat, esta autonomia "ha estat sempre capaç de superar els seus pitjors moments" i ha afegit que "així està començant a succeir, perquè hem iniciat el camí correcte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento