Comunitat Valenciana

Un informe tècnic obri la porta a emetre el Debat de Política General pel senyal de Canal 9

  • El president de les Corts, Enric Morera, ha transmès este dimarts als portaveus dels cinc grups parlamentaris l'existència d'un informe tècnic elaborat des de la Generalitat en què es comunica que és viable l'emissió a través dels repetidors de l'antiga RTVV i pel senyal de Canal 9 del Debat de Política General que tindrà lloc este dimecres i dijous al parlament valencià, tot i que els portaveus no han pogut precisar si esta possibilitat de materialitzarà o no finalment.

El portaveu de Podem, Antonio Montiel, s'ha mostrat "sorprès" davant d'este anunci en no tindre constància prèvia que hi haguera esta intenció i s'hi haja plantejat "de hui per a demà". Així, s'ha reservat la seua opinió en espera de vore els termes de l'informe perquè "no és donar-li a un botó i que fluïsca com l'aigua de l'aixeta".

Ha precisat que a la Junta de Portaveus no s'ha votat esta qüestió, sinó que simplement s'ha adonat d'este informe que obri la porta a l'emissió i davant del que el PP ha mostrat el seu rebuig sense saber si este informe recull també aspectes jurídics perquè, tal com ha explicat la portaveu adjunta dels populars, Eva Ortiz, -que ha apuntat que Morera va comunicar este dilluns a alguns síndics l'existència d'este informe per telèfon- "es pot caure en successió d'empreses".

Segons la seua opinió, esta proposta és "una presa de pèl" i tot i que considera que els valencians han de tindre dret a vore este debat no cal "forçar la situació" perquè el PP "faça de comparsa" dels grups que sustenten al Consell.

Des de Ciutadans el seu portaveu, Alexis Marí, ha indicat que el seu grup estaria a favor, a priori, d'esta iniciativa, sempre que siga "només per al Debat de Política General", tot i que condicionant el suport a conèixer el contingut de l'informe tècnic i saber si s'han estudiat els aspectes jurídics, i ha manifestat no saber a qui competix prendre la decisió d'emetre'l o no.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha apuntat que Morera tan sols ha transmès l'existència de l'informe i ha indicat que davant de "el debat més important de l'any" el seu grup està a favor que puga vore's per tots els mitjans possibles. En tot cas, ha dit que amb la nova llei es van traspassar tots els mitjans de l'antiga RTVV al Consell i és a este al qual li correspon prendre la decisió. "No és una qüestió de les Corts, és del Consell", ha dit.

Tot i això, el portaveu socialista, Manolo Mata, ha indicat que la decisió que es punxe el senyal correspon al president de les Corts i ha considerat que "per Periscope, Facebook Live o on siga, la gent té dret a saber el que està passant" i això "no és una complicació".

SENSE NOVETATS RESPECTE AL CONSELL RECTOR

D'altra banda, Montiel ha assenyalat que no hi ha novetats entorn de l'elecció del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), aparcada des de juliol, i ha acusat al PP de mantindre un "bloqueig artificial" als nomenaments, amb el qual està "jugant amb el futur del sector audiovisual" tenint en compte que hi ha 25 milions d'euros "a l'aire" i empreses que estan "a expenses que el PP considere que el nomenament no és una quota de partit".

Ha lamentat que després de decidir tancar RTVV, el PP "vol rematar la feina" i ha indicat que "l'únic que ha vetat ací ha estat el PP, que s'ha cobrat la cap de Josep López". Segons ha incidit, no hi ha hagut novetats en la negociació en espera de la reunió del grup popular i de vore si canvia a la seua candidata al Consell, Maite Fernández.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento