Comunitat Valenciana

València en Comú treballa per a crear una organització "forta" després de l'intent de frau detectat "a temps"

  • La Coordinadora de València en Comú (VALC]) ha assegurat este dilluns que seguix treballant per a construir una organització "forta, oberta i transparent que estiga al servici de la gent i transforme esta ciutat en comú", davant de l'intent de frau electoral detectat "a temps".

València en Comú, plataforma municipalista de la qual forma part Podem, s'ha expressat en estos termes en un comunicat després que la setmana passada anunciés la seua intenció de denunciar davant del jutjat un suposat frau en el sistema telemàtic de votació posat en marxa per a elegir part de la seua Coordinadora després de detectar "un registre massiu de votants ficticis", l'"ús de dades falses" i la "falsificació documental". En este procés està previst elegir cinc dels deu membres que componen este òrgan.

La plataforma ha qualificat de "rotundament" fals que hi haja hagut un frau electoral en el procés d'elecció telemàtica de cinc membres de la Coordinadora de VALC, tot i que "sí és veritat que hi ha hagut un intent de frau detectat a temps, abans que es fera el recompte", el que considera que "demostra l'eficàcia del sistema telemàtic adoptat a l'hora de detectar i bloquejar qualsevol intent de vulneració i alteració del mateix".

Al marge de les responsabilitats polítiques i penals que es deriven d'este intent de frau frustrat, la Coordinadora de VALC ha insistit que este suposat intent de frau "està dirigit, sobretot, contra el cor i la raó de ser de la nostra plataforma municipalista, ja que no sol poguera haver influït en el resultat final, sinó que també i, sobretot, poguera haver buscat la desacreditació tècnica i política de València en Comú".

Alhora, la reiterat el "compromís" de València en Comú "amb el respecte als drets fonamentals des del dret a la identitat i pròpia imatge, el que ens va portar a reaccionar amb tot el rigor contra la suplantació detectada denunciant immediatament l'intent de frau als jutjats, com el dret a la presumpció d'innocència, garantia fonamental en els processos penals".

En este sentit, ha afegit, "mai deixarem de proclamar amb orgull", que València en Comú és "una organització transparent per a fora i per dins, per la qual cosa denunciem el que ha passat, ja que és un atac per a la nostra democràcia interna i estes pràctiques no tenen cabuda en VALC".

"Davant d'este cop dur, seguim treballant per a construir una organització forta, oberta i transparent que estiga al servici de la gent i transforme esta ciutat en comú", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento