Comunitat Valenciana

PPCV i C's qüestionen el grup específic per a incendis anunciat per Puig i Montiel demana més inversió en prevenció

  • La presidenta del PPCV i síndica en les Corts, Isabel Bonig, i el portaveu del C's en la cambra, Alexis Marí, han qüestionat la iniciativa anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, de crear d'un grup específic de la policia autonòmica per a investigar i detindre els qui provoquen incendis, mentre que el dirigent de Podem, Antonio Montiel, veu bé la proposta tot i que assegura que li semblaria "millor encara" invertir més en prevenció.

Els tres s'han pronunciat en estos termes després de l'anunci de Puig. Montiel creu que és una "bona idea" tot i que ha afegit que li semblaria "encara millor invertir més en prevenció i això significa una gestió forestal adequada, que ha d'implicar als Ajuntaments". Segons la seua opinió, "cal anticipar-se al risc i això significa fer política de prevenció i treballar la muntanya".

Bonig creu que està bé la coordinació tot i que ha criticat que serà "estructura sobre estructura". Segons la seua opinió es tracta d'"anuncis innecessaris" perquè la Guàrdia Civil "té una secció magnífica que és el Seprona".

"Cal coordinar-se amb ell i no crear una nova unitat que bloquejaria més que ajudaria", ha dit, per subratllar que, en aquest tema, el PP "ha estat molt respectuós" mentre que quan governaven ells havia "pancartes i compareixences". Sobre esta qüestió, ha criticat que "ningú" del Consell ha comparegut en les Corts, ni el 'president', per a donar explicacions del que van a fer. Bonig advoca per netejar la muntanya i tractar-lo amb iniciativa pública i privada com es fa en altres països i autonomies.

Per la seua banda, Marí creu que es tracta d'un anunci important "però és tan important com intentar reduir el pes de l'administracions". Sobre esta qüestió, ha recordat que ja existix el Seprona, altres equips d'investigació i "els únics anuncis que veig en els últims tres o quatre mesos a Puig són d'incrementar l'administració".

"No he sentit enlloc de la seua al·locució com va a reduir el pes específic de l'administració, reduir allò que ens sobra", ha dit i ha acusat Puig de "sol mirar per la finestra a esperar a vore si plou".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento