Comunitat Valenciana

Una parella de Sueca lliura per ordre judicial el seu fill preadoptiu de 4 anys a la mare biològica a Astúries

  • Una parella de Sueca (València) ha lliurat este dilluns per ordre judicial el seu fill preadoptiu de 4 anys a la mare biològica que residix en Astúries. La família d'adopció denuncia que sobre la dona, que en el seu moment va ser tutelada pels servicis socials del Principat, consten "fins a nou intervencions per embriaguesa" i per "portar una vida no adequada".
Los padres preadoptivos de Sueca
Los padres preadoptivos de Sueca
FACEBOOK A.BORDES
Los padres preadoptivos de Sueca

Així ho han denunciat Alberto, el pare del menut, i l'advocat que representa esta família valenciana, Enrique Vila, en declaracions a Europa Press, després del lliurament del menor en la Comandància de la Guàrdia Civil de València arran d'una sentència de l'Audiència d'Astúries que els obligava a això.

Esta família de Sueca, tal com ha explicat el lletrat, va rebre el menor quan tenia tan sols 18 mesos, després que la mare biològica, de 14 anys en aquell moment, fora tutelada pels servicis socials d'Astúries i declararen el xiquet en desemparament. En aquell moment, a la jove, que no es va oposar a la mesura, "li constaven nou intervencions per embriaguesa i per vida dolenta", ha indicat Vila.

Transcorregut un temps, l'àvia biològica del menor, resident a Suïssa, va voler recuperar el seu nét i van iniciar una procediment judicial que en primera instància li va donar la raó a la família de Sueca en constar en el procediment diferents informes tècnics de servicis socials contra la mare biològica.

La mare i l'àvia van recórrer esta decisió i amb un nou informe psicològic que se li va practicar a la progenitora en què s'indicava que estava capacitada per a cuidar i tindre el seu fill, l'Audiència d'Astúries va dictar una resolució el mes de març d'enguany per la qual obligava la família de Sueca a lliurar el menor.

Esta decisió ha estat recorreguda davant del Tribunal Suprem tant per la família com per Fiscalia i Servicis Socials, però el jutjat d'Astúries va dictar l'execució de la sentència el mes de juliol passat, de manera que els pares s'han vist obligats este dilluns a lliurar el seu fill preadoptiu mentre esperen un pronunciament del Suprem.

En concret, l'Alt Tribunal deurà pronunciar-se en primer lloc sobre la suspensió del lliurament del menor, una cosa sobre la qual podria tardar uns 15 dies, i després sobre el fons de l'assumpte denunciat, ha explicat el lletrat Vila.

L'advocat ha intentat este mateix dilluns paralitzar el lliurament del menor en tindre constància d'una nova denuncia emesa fa una setmana per part de la Conselleria corresponent d'Astúries contra la mare biològica "per haver-la vist èbria, seminua i reconeixent que la seua parella li donava vida dolenta".

"ENFONSATS"

Malgrat això, el jutge d'Astúries els ha obligat a lliurar el menor davant de la Guàrdia Civil, una decisió que els ha sentat "fatal" i els ha deixat "enfonsats, fets pols i amb la incertesa de no saber el que passarà", ha afirmat Alberto, el pare del xiquet.

"Encara ens queda el recurs del Suprem, però vist com actua la justícia, no sabem el que passarà. No entenem res, tot i que tenim esperances perquè les hem de tindre", ha asseverat.

"Tot això -ha lamentat el pare adoptiu- és una barbaritat en si, una salvatjada perquè es tracta d'un xiquet i l'estan tractant com si fora un paquet que va i ve d'un costat a un altre. I després caldrà explicar-li moltes coses i aconseguir que les entenga", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento