Comunitat Valenciana

Puig planteja pactar una legislatura més curta amb un acord bàsic de reformes determinades per a "desembussar" Espanya

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Ximo PUig en un desayuno informativo
Ximo PUig en un desayuno informativo
EUROPA PRESS
Ximo PUig en un desayuno informativo

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha plantejat este dilluns la possibilitat que els partits polítics pacten una legislatura de Govern més curta que preveja un acord bàsic de reformes determinades per a poder "desembussar" la situació de bloqueig que hi ha a Espanya.

"Els partits polítics hauran de canviar i vore com desembussen esta situació que no significa que s'haja d'anar a una legislatura normal de quatre any, sinó que es pot arribar a un acord bàsic sobre reformes determinades o per a gestionar una transició a unes noves eleccions ja amb un temps determinat", ha explicat.

Així ho ha expressat Puig en un esmorzar informatiu, organitzat per la Cadena Ser, en ser preguntat per la possible solució per a acabar amb el bloqueig que viu Espanya.

Sobre esta qüestió, el president de la Generalitat Valenciana ha manifestat que molts actors polítics "no han entès que els ciutadans tenen raó i ja han decidit" per la qual cosa "no se'ls pot demanar que canvien de posició". Així, ha considerat que els que sí hauran de modificar les seues postures són els partits polítics que han d'explorar les vies per a revertir esta situació.

En este sentit, ha plantejat la possibilitat que la legislatura no siga de quatre anys, sinó que s'arribe a un pacte de legislatura més curta en què es puguen fer reformes bàsiques perquè "no es pot estar agredint la intel·ligència dels ciutadans constantment".

"Sóc partidari que tots els líders actuen amb humilitat, generositat i pensant en els ciutadans i no en ells ni en els seus partits", ha defensat.

ABSTENCIÓ DEL PSOE

D'altra banda i preguntat sobre si preferix una abstenció del PSOE o unes terceres eleccions, Puig ha admès estar en contra d'uns nous comicis però ha recalcat que "no és responsabilitat" dels 'socialistes' esta situació. "Per què no s'absté Podem?", ha qüestionat.

Ha remarcat que es necessita un Govern amb el qual poder "discutir, interlocutar i avançar" però que no siga un executiu "qualsevol". "Crec que caldria canviar el plantejament general de la discussió i alliberar-se cadascun dels lligams que fan impossible que existisca l'acord", ha sostingut.

En este sentit, ha recordat les paraules de l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, qui ha assenyalat que "pactar no és trair" i ha afegit que "pactar és intentar avançar en la construcció d'una societat més cohesionada".

Respecte a si ha vist el líder del seu parit, Pedro Sánchez, este estiu, el secretari general del PSPV ha negat este extrem perquè ha indicat que ell ha estat passant les vacances en la Comunitat i Sánchez "no ha vingut ací".

"No l'he vist, però en qualsevol cas he parlat amb ell per telèfon i sembla que està bé", ha explicat.

DEMANA RESPECTE ALS LÍDERS TERRITORIALS

Per a Puig, la terminologia de "barons" per a designar els líders territorials del PSOE és "la ignomínia utilitzada per les elits centralistes per a intentar subvertir l'estat constitucional d'este país", pel que ha demanat "respecte" als representants territorials.

En este sentit, ha insistit que Espanya és "plural" i està formada per nacionalitats i regions i, per tant, ha destacat que l'opinió dels representants dels territoris "no es pot desqualificar amb un missatge de l'antiga noblesa" a la qual, a més, ha admès no pertànyer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento