Comunitat Valenciana

València en Comú porta al jutjat un registre massiu de votants falsos en l'elecció de la seua Coordinadora

  • La plataforma municipalista València en Comú, de la qual forma part Podem, ha denunciat davant del jutjat un suposat frau en el sistema telemàtic de votació posat en marxa per a elegir part de la seua Coordinadora després de detectar "un registre massiu de votants ficticis", l'"ús de dades falses" i la "falsificació documental". En este procés està previst elegir cinc dels deu membres que componen este òrgan.

València en Comú ha explicat, en un comunicat, que el presumpte frau va ser fet públic en la vespraa d'este dijous en el transcurs d'un plenari de la formació al qual van acudir gairebé 250 persones i en què es va elegir les persones que conformaran la seua Comissió de Garanties i la seua Comissió de Finances.

En esta reunió es va acordar suspendre i ajornar el procés de votació de la Coordinadora i acudir als jutjats per a denunciar les incidències detectades. Des de l'àrea d'Informàtica de València en Comú es va desgranar el contingut de l'auditoria que s'ha fet a l'esmentat procés electoral, "en detectar dimarts passat determinades anomalies en el cens de persones inscrites per a votar".

L'informe emès sobre esta qüestió assenyala que "totes les incidències detectades en el mostreig tenen lloc en registres realitzats únicament des d'una IP" i precisa que "són 86 els registres realitzats" per l'esmentat mitjà. Alhora, detalla que d'estes 86 inscripcions, "únicament tres corresponen a persones físiques reals, participants conegudes en València en Comú".

Alhora, en este document s'exposa que "a l'intentar confirmar la voluntat d'inscripció mitjançant telefonada" s'ha comprovat que s'han donat "telèfons inactius de Movistar que no es corresponen amb la factura telefònica de Vodafone o d'Orange presentada en inscriure's, factura que és del mes de juny o de juliol passats en la totalitat dels casos analitzats".

"NÚMEROS VIRTUALS"

D'altra banda, l'informe afegix que en analitzar els telèfons s'ha detectat que "pertanyen a números virtuals comprats en paquets de 30 que comencen per 6126, 6287 o 6412, exclusivament" i apunta que "estos paquets estan a la venda al mercat negre i procedixen, en la seua major part, de Rússia".

València en Comú ha destacat també que "en analitzar els noms i DNIs assignats a estos registres es detecta una recurrència sistemàtica" ja que "són dades dels llistats publicats a les borses de treball d'infermeria de la Junta d'Andalusia". L'informe recull que "en analitzar el vot emès es comprova que molts d'estos registres falsos han votat, corrompent la base de dades de votació de manera impossible de resoldre, per estar el vot encriptat i no poder distingir-se quin vot pertany a cada persona".

La plataforma municipalista ha assenyalat que en detectar l'anomalia va bolcar la base de dades cada vegada que s'emetia un vot nou per a comparar una amb l'altra. Així, ha ressaltat que es va deduir que "els vots falsos van a dues candidates en concret".

Com a conseqüència de les incidències detectades, el plenari de València en Comú va decidir per unanimitat "anul·lar la votació en marxa, donar el vistiplau a la depuració del cens d'inscrits i obrir una nova data de votació que coincidirà amb l'elecció de vocals per a les Juntes Municipals de Districte, que es tanca el 18 de setembre".

"PREOCUPACIÓ" DE PODEM

Per la seua banda, Podem València ha mostrat, en un comunicat, la seua "preocupació davant del possible frau" a l'esmentat procés de votació, una circumstància que "atenta contra la salut democràtica de la plataforma".

Podem València ha afirmat que confia "que els dubtes es puguen resoldre amb la major celeritat, democràcia i transparència", atenent "els compromisos bàsics que València en Comú va contraure amb la ciutadania". De la mateixa manera, espera que les eleccions per a la Coordinadora "es puguin reprendre una vegada es resolga el possible frau".

Podem València ha reiterat el seu "compromís amb el treball municipalista de València en Comú i amb la regidora representant de Podem en l'esmentat espai, María Oliver". A més, ha apuntat que, "tant el Consell Ciutadà Municipal de Podem València com la seua Comissió d'Enllaç Institucional es comprometen a treballar per a ampliar els compromisos de transparència, participació i servici públic amb els quals Podem s'ha guanyat la confiança de tants valencians i valencianes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento