Comunitat Valenciana

Marzà realitza un balanç del començament de curs "molt positiu" i recalca que "no es pot solucionar tot en un any"

  • El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha realitzat un "balanç molt positiu" del començament del curs, tot i que, "evidentment, no es pot solucionar tot en un any".
Imagen del inicio de curso en la Comunitat Valenciana
Imagen del inicio de curso en la Comunitat Valenciana
GVA
Imagen del inicio de curso en la Comunitat Valenciana

Així ho ha asseverat el titular d'Educació a la presentació de la Setmana de la Mobilitat a preguntes dels mitjans sobre la seua valoració sobre el curs escolar que va arrancar este dijous a la Comunitat Valenciana i les crítiques sobre problemes assenyalats per sindicats docents.

Marzà ha subratllat que en el departament de Campanar seguixen una línia de treball que compartixen amb les organitzacions sindicals i plataforma d'ensenyament públic i ha posat com a exemple que hui mateix s'han portat a terme adjudicacions per a cobrir 1.200 substitucions que es produïxen al principi de curs amb la finalitat que els mestres estiguen "com més prompte millor" en les aules, mentre que "en els anys de PP com a mínim es tardava 10 dies a cobrir-les".

El responsable de política educativa del Consell ha reconegut que, "evidentment hi ha coses que millorar" però ha fet notar que "els barracons no es poden eliminar en un any" ni es pot solucionar en este temps "la planificació educativa del PP o que el 50% dels centres necessiten reformes" tot i que "estem en els tràmits de fer-ho".

"ELS TRÀMITS SÓN LENTS"

"No anem a prometre per damunt de les possibilitats; els tràmits són lents però s'estan fent. Hem construït 6 escoles, 15 estan en obres i 11 a punt de començar. Estem fent pols el que feia el PP amb la construcció de centres; tenim un claríssim compromís per a aules dignes per a tots però és un treball llarg, de fons, que requerix, no sol finançament, que tots sabem com estem en el nostre territori, sinó agilitar el procediment i això s'està fent", ha afegit.

En la mateixa línia, ha remarcat que la Conselleria està "donant la cara i explicant a la gent quan s'endarrerix alguna cosa perquè és el que s'ha de fer i hi ha una diferència abismal amb la diferència" de manera que feien els govern anteriors del PP.

"Encara volem més però el balanç és molt positiu i estem al camí de seguir esforçant-nos perquè tots els xiquets i xiquetes tinguen la millor educació possible", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento