Comunitat Valenciana

Una fira a la Plaça de l'Ajuntament i activitats en tots els barris durant la Setmana de la Mobilitat a València

  • La Setmana de la Mobilitat a la ciutat de València, organitzada per l'Ajuntament a través de la Regidoria de Mobilitat Sostenible i l'Empresa Municipal de Transports (EMT), es desenvoluparà enguany del 14 al 22 de setembre i acollirà per primera vegada la Fira de la Mobilitat. Alhora, tindrà activitats en diferents barris i amb iniciatives com la que permetrà a través de la plataforma Mou-te per València registrar trajectes caminant i en bici i obtindre regals.
Imagen del cartel de la Semana y la Feria de la Movilidad Sostenible
Imagen del cartel de la Semana y la Feria de la Movilidad Sostenible
EUROPA PRESS
Imagen del cartel de la Semana y la Feria de la Movilidad Sostenible

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el gerent d'EMT, Josep Enric García, han presentat en roda de premsa la nova Setmana de la Mobilitat que coincidix amb la Setmana Europea de la Mobilitat del 16 al 22 de setembre. L'edil ha destacat que enguany s'ha ampliat en dos dies la durada de la setmana amb la finalitat d'"arribar a més districtes" de la ciutat a través de les activitats programades i "involucrar a tots els barris".

Grezzi ha valorat l'"ambiciós" programa d'esta iniciativa i l'"esforç important de treball" que la seua organització suposa per a l'Ajuntament i els seus col·laboradors i patrocinadors "després de la parada del mes d'agost" per les vacances. La Setmana i la Fira de la Mobilitat tenen la col·laboració de la Policia Local i la Generalitat a través de Ferrocarrils de la Generalitat i Metrovalencia i amb el patrocini de diverses entitats i empreses.

La primera Fira de la Mobilitat tindrà lloc del 16 al 18 de setembre a la Plaça de l'Ajuntament, que es dividirà en diferents espais per a donar cabuda a totes les propostes que presentarà. L'edil ha detallat que haurà una zona d'exposició amb huit estands dels patrocinadors i de les entitats col·laboradores; una altra per a associacions i entitats socials que desenvolupen la seua tasca al camp de la mobilitat sostenible i una altra per a activitats lúdiques com tallers de nens, exhibicions de patins o bicis elèctriques.

Alhora, es tindrà una zona per a les empreses col·laboradores de sectors com els vehicles elèctrics, les cadires de rodes o els patins, i un espai per a conferències, tant dels expositors com de professionals externs. A més, hi haurà dos autobusos estacionats de l'EMT que es podran visitar i activitats preparades per Las Naves i la Rambleta.

"CIUTAT MÉS AMABLE"

El regidor de Mobilitat Sostenible, també president de l'EMT, ha subratllat la "implicació" i l'"interès" d'esta empresa pública en la Setmana de la Mobilitat per a fer arribar les activitats i els missatges que amb elles es volen transmetre a tots els barris amb la finalitat de "pacificar" la circulació i aconseguir "una ciutat més amable". Alhora, ha valorat la participació de les associacions veïnals en estos actes, la programació es podrà consultar en el web de la Setmana.

L'EMT, com ha explicat el seu gerent, portarà a terme activitats en diferents barris del 14 al 22 de setembre que pels matins estaran dirigides als xiquets, a través de la plataforma 'L'EMT a l'Escola', i a les vesprades, als més grans. En este últim cas s'ha comptat "amb la col·laboració de les associacions de veïns, que han proposat activitats". L'empresa municipal calcula que en les activitats per als més menuts participaran 17 col·legis i 1.600 alumnes.

El 14 de setembre l'EMT estarà en els barris del sud, al carrer Raquel Payá; el 15, en el Marítim; el 16, a Castellar; el 17, en Benicalap; el 18, en Russafa; el 19, en Tres Forques/Nou Moles; el 20, en els barris del nord; el 21, en els de l'oest i el dia 22, al centre, a la Plaça de l'Ajuntament.

Les activitats de vesprada de l'EMT preveuen actes esportius, com el que tindrà lloc amb el València Bàsquet el dia 14, i musicals, amb concerts. A més, el 22 de setembre es comptarà a la Plaça de l'Ajuntament amb la col·laboració de dos graffiters que decoraran dos autobusos que després estaran circulant per la ciutat amb els dissenys que es facen.

"AVANÇAR"

Giuseppe Grezzi ha considerat que totes estes iniciatives serviran per a "avançar" a l'objectiu d'aconseguir una "mobilitat sostenible tot l'any". Ha assenyalat que este propòsit no s'aconseguix "d'un dia per a un altre" i ha apuntat que es pretén que "cada vegada la gent incorpori" este tipus d'hàbits "a la seua vida diària", i alhora ha dit que l'Ajuntament seguirà treballant en este sentit i adoptant mesures per a tindres zones sense cotxe al centre.

D'altra banda, ha avançat que el dijous 22 de setembre, coincidint dins d'estes celebracions amb el Dia Sense Cotxe, es tancarà al trànsit la Plaça de l'Ajuntament, com també es va fer l'any passat. Alhora, este dia es viatjarà gratis en els autobusos de l'EMT, se celebraran activitats amb col·legis i instituts i activitats lúdiques.

Les propostes de la Setmana de la Mobilitat es

completen amb iniciatives com la possibilitat de guanyar dos viatges gratis en l'EMT per cada compra de deu viatges. En esta proposta, vàlida del 12 al 25 de setembre, es pot participar a través de emtvalencia.es, APP i NFC.

"DESASTRE DE PARTICIPACIÓ"

D'altra banda, el regidor del grup municipal del PP Alberto Mendoza ha indicat respecte a la Setmana de la Mobilitat, en un comunicat, que "davant del desastre de participació de l'any passat amb propostes que han estat ridícules com el 'pàrquing day' o l''esmorzar amb vianants' Grezzi ha decidit canviar el programa i deixar el que únicament va funcionar".

Ha citat així iniciatives que feia "l'anterior govern municipal, el Dia Sense Cotxe i la gratuïtat del transport públic", a més de censurar que el govern local no faça "cap campanya" davant de "l'augmentat" dels accidents de trànsit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento