Comunitat Valenciana

CCOO estudia denunciar Tragsa per l'avituallament de les brigades forestals en els últims focs

  • La secció sindical de CCOO en bombers UBE de la Generalitat Valenciana ha anunciat que estudia denunciar l'empresa pública Tragsa per l'avituallament rebut per les unitats de bombers destinades a lluitar contra els incendis forestals de Bolulla i Xàbia-Benitatxell a Alacant.
Imagen de denuncia colgada por la cuenta de Twitter 'Bomber Forestal G.V.'
Imagen de denuncia colgada por la cuenta de Twitter 'Bomber Forestal G.V.'
BOMBER FORESTAL G.V
Imagen de denuncia colgada por la cuenta de Twitter 'Bomber Forestal G.V.'

En declaracions a Europa Press, el portaveu de la secció, Donís Montesinos, ha titllat de "vergonyosos" els entrepans que es van donar en un primer moment i que consistien en "pa dur amb tres anxoves per a unitats que portaven de sis a huit hores treballant sense menjar, perquè fan de 13 a 14 hores treballant".

"Si els caps que repartixen estos entrepans els provaren, no els repartirien", ha exclamat Montesinos, qui ha opinat que "com a mínim, cada quatre hores haurien de menjar entrepans decents i aigua no els pot faltar".

El sindicat ha afirmat que l'avituallament "ha deixat molt a desitjar" i que les queixes s'han elevat des dels treballadors BRIF (brigades de reforç del Ministeri) i des dels mateixos bombers forestals de la província d'Alacant.

FALTA DE FORMACIÓ

D'altra banda, Montesinos ha denunciat a més que el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, dependent de la Diputació, manca d'unitats especialitzades de lluita contra incendis forestals i que esta circumstància "s'ha notat" als últims dies.

Així, ha recalcat que "un sergent de bombers de ciutat no té la formació per a grans incendis forestals" i, per esta raó, "no pot coordinar adequadament a tot el grup".

Montesinos ha indicat que la qüestió principal és "la formació i la falta de grups especialitzats" i ha reconegut que es treballa amb les brigades forestals de la Generalitat i amb les unitats helitransportades "però no tenen comandament propi dins de l'estructura del Consorci d'Alacant".

Segons la seua opinió, este factor "ha estat un ingredient més" de dificultat en la lluita contra els incendis dels últims dies a les comarques de la Marina Alta i Baixa: "Els grups especialitzats en incendis forestals, que són les brigades d'emergència de la Generalitat, a Alacant, és l'únic lloc on no tenen estructura ni comandament propi".

A més, ha criticat que en els últims 20 anys, amb l'anterior Consell, va faltar "una correcta planificació urbanística més sostenible i amb la implantació d'hidrants -punts d'aigua-", en les urbanitzacions afectades, ja que esta falta ha obligat a les unitats contraincendis a fer llargs viatges per a recarregar aigua per a seguir lluitant contra el foc.

Montesinos ha confiat que amb la implantació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta en Emergències "es reconduïsca" la situació del Consorci Provincial d'Alacant. "Una altra solució que s'està estudiant és la creació d'un torn més de bombers forestals, el que suposaria tindre cobert al País Valencià les 24 hores, com tenen els ajuntaments".

Així, ha denunciat que ara mateix "eixir de nit és voluntari, amb un plus de 30 euros, però estem contractats de dia, de manera que no hi ha un servici de 24 hores eficient".

Tot i que no han hagut de lamentar ferits, Montesinos ha destacat el "gran treball" dels seus companys que "han empassat molt fum" i s'ha mostrat satisfet que "per sort" no hi ha hagut "accidents com la Torre de les Maçanes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento