Comunitat Valenciana

Puig sobre un hipotètic pacte amb Podem i C's: "Crec que en la primera votació haguera estat possible, ara no ho sé"

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assenyalat este dimecres respecte a la possibilitat que Pedro Sánchez treballi per a aconseguir un pacte amb Units Podem i Ciutadans que "en la primera votació haguera estat possible" però "ara, en estes circumstàncies, doncs no ho sé".
Puig atiende a los medios en la sede del PSPV
Puig atiende a los medios en la sede del PSPV
TWITTER PSPV
Puig atiende a los medios en la sede del PSPV

Així s'ha pronunciat davant dels mitjans Puig, que després de ser inquirit sobre per què considera que abans sí i ara no està tan segur, ha explicat que es deu al fet que "hi havia acord previ, una situació parlamentària millor", tot i que ha admès que, "en qualsevol cas al millor les circumstàncies ajuden".

"No vull dir res perquè són rumors en els mitjans de comunicació, el que he sentit directament no és això, per tant cal vore exactament com es concreta", ha explicat el president valencià, que ha assenyalat que "quan s'explique directament sabrem quin és el full de ruta".

Respecte a si considera factible esta alternativa, ha indicat que "haurà de preguntar-l'hi a tots els actors" i ha insistit que "tots els grups polítics, no sol el PSOE, en què s'ha situat el focus, han de fer un exercici de reflexió, de debat intern i presa de decisions a favor de l'interès general". Alhora, en relació amb la proposta llançada per Compromís ha assegurat que no ha pogut llegir-la.

"Vivim un moment confús, però no propiciat per uns o per altres, sinó perquè la realitat ha vingut així", ha indicat, per a exigir tot seguit als partits, com a president de la Generalitat, que "donen la possibilitat a tots de mirar cap a davant" fent un exercici d'"humilitat, responsabilitat i generositat".

Preguntat sobre si considera que les eleccions basques i gallegues del dia 25 poden interferir a l'escenari polític nacional, ha admès que "és una fita polític que cal considerar", però ha afegit: "Poden tindre conseqüències o no, anem a ser tots gallecs".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento