Comunitat Valenciana

Moragues xifra en 600 les hectàrees cremades a Bolulla (Alacant) i parla de "desastre ambiental evident"

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha xifrat en 600 les hectàrees cremades a l'incendi forestal de Bolulla (Alacant) i ha lamentat que s'estiga davant d'"un desastre ecològic, mediambiental i contra el patrimoni més que evident".
El incendio de Bolulla
El incendio de Bolulla
112
El incendio de Bolulla

Moragues, este dimecres, ha puntualitzat que l'incendi ha estat declarat "estabilitzat, perquè no hi ha flama" i "està perimetrat", per la qual cosa "la següent fase seria declarar-lo controlat". Així, ha definit l'evolució de "positiva", afavorida per una matinada amb temperatures més suaus "al voltant de 20 graus" i una humitat ambiental del 60%, unit que "els mitjans terrestres han estat treballant".

"L'estimació d'hectàrees cremades és de 600: un desastre ecològic, mediambiental i contra el patrimoni més que evident", ha dit, i ha precisat que ara mateix estan treballant en tasques de refredament de tot el perímetre, particularment per la Unitat Militar d'Emergències (UME), a la zona nord en el Barranc dels Sacs. Dimarts preocupava el creixement de l'incendi cap a la serra de Bernia i Ferrer, i que està zona ja està controlada", ha informat.

TESTIMONI, UN VEÍ ALEMANY

A més, ha subratllat que la principal línia d'investigació que seguix la Guàrdia Civil sobre l'origen de l'incendi és l'aportada per un veí alemany que va alertar d'un focus a la finca contigua a la seua.

El delegat del Govern ha recordat que a la zona de Bolulla s'han produït fins a set focus d'incendi este 2016 i que l'últim, abans de l'incendi de dilluns, va ser a la matinada de divendres a dissabte passat que va ser "apagat de manera immediata".

En este sentit, ha subratllat que s'està buscant testimonis, s'està parlant amb els veïns de la zona i "s'està analitzant el lloc del començament de l'incendi a través del Seprona, de la Guàrdia Civil, i se'n va a investigar el possible causant de l'incendi i valorar si va ser per negligència o intencionat".

A més, al centenar de veïns desallotjats dilluns passat ja se'ls ha permès tornar a les seues cases, el que els permetrà "valorar possibles danys".

Alhora, ha denunciat que és "molta casualitat" que el focus de diumenge a les 16.00 hores s'atallara i que "haguera una reproducció dilluns a les 18.00 hores, amb la qual cosa són moltes casualitats. Estem intentant detectar qui ha estat el causant d'este incendi".

LA NUCIA

Per la seua banda, Juan Carlos Moragues ha indicat que l'incendi de La Nucia de la nit d'este dimarts a dimecres va ser conseqüència de la crema incontrolada d'un canyar, que ha afectat 6.000 metres quadrats.

"Entenem que es va fer una crema inadequada, negligent i imprudent, però està delimitat, molt reduït, limitat", ha assenyalat. Alhora, ha afirmat que s'ha produït un incendi entre Gata de Gorgos i Benissa en un abocador.

"Ací seguix eixint fum tot i que està controlat, no presenta grans problemes, però és veritat que seguirà eixint fum perquè és substància molt inflamable. Caldrà esperar que acabe de cremar", ha comentat el delegat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento