Comunitat Valenciana

Català nega les acusacions sobre duplicació d'horaris en Religió i critica l'"obsessió" de Marzá per perseguir-la

  • La portaveu adjunta del grup popular en les Corts Valencianes, María José Catalá, ha qualificat de "falses" les acusacions sobre duplicació d'horaris en l'assignatura de Religió. "S'ha actuat d'acord amb la legalitat en este tema, el problema és que Marzà té una obsessió malaltissa per perseguir la llibertat de les persones i, concretament, per la religió", ha apuntat.

Català ha indicat que "amb estes notícies interessades llançades per Educació s'està acusant els funcionaris de la pròpia Conselleria, que és a qui correspon esta tasca, de fer una planificació educativa irregular" i ha demanat "un mínim respecte als funcionaris".

La diputada popular ha afirmat que "Marzà seguix l'estratègia habitual en estos casos: acusar d'irregularitats i sobrecostos usant-ho com a cortina de fum per a després imposar retallades en el professorat de Religió".

"Mentre anuncia augment de 2.500 docents retalla brutalment la plantilla de professors de religió en els centres públics, amb un tracte discriminatori que no té res a vore amb les necessitats educatives sinó amb el programa polític de Marzà. La qüestió és que pretén imposar de manera unilateral una relació de llocs de treball que suposa un terrible retallada laboral", ha explicat Catalá.

Així, ha puntualitzat que "s'ha de seguir la norma bàsica que regula també la dotació de professorat en l'educació pública, és a dir l'ordre de plantilles" i ha afegit: "És una vergonya que el PP estiga sempre recordant-li al govern el compliment de la llei. Este assumpte acabarà, com tot el que fa Compromís, als tribunals. Marzà tindria una altra denúncia més a la seua esquena".

"S'ha respectat la legalitat a cada moment i la llibertat de les famílies a elegir una assignatura optativa com Religió, l'oferta de la qual està garantida per llei i cal atendre-la tot i que hi haja a qui li moleste", ha puntualitzat.

En este sentit, María José Catalá ha manifestat que "en Infantil i Primària, el professorat de Religió i de totes les matèries s'establix en funció d'unitats i no de demanda" tot i que "així i tot, al llarg de l'anterior legislatura es va negociar amb els sindicats l'agrupació quan havia pocs alumnes i d'acord amb ells".

"El que no pot fer Compromís és agrupar sense fer una negociació prèvia amb els sindicats dels professors de Religió (als quals, per cert, no se'ls ha rebut al llarg de tot el curs anterior) ja que s'ha de seguir allò establit en el conveni col·lectiu o bé iniciar una negociació o denuncia del conveni que no s'ha realitzat", ha criticat.

Catalá ha recordat a Marzà que "l'assignatura de Religió també es dóna en l'educació pública" i "acusar de privilegis un col·lectiu de professors és també atacar l'educació pública, tot i que a Compromís i al senyor Marzà no li agrade".

ESTUDIA ACCIONS LEGALS CONTRA NAVARRO

Català ha anunciat estar estudiant emprendre accions legals contra la diputada Compromís Isaura Navarro per difamació i acusació de corruptela en afirmar que "estem davant d'un cas de corrupció orquestrat mà a mà entre Catalá i l'arquebisbe Antonio Cañizares".

"Ja està bé, la senyora Navarro es creu que està per damunt del bé i del mal, i va a haver de retirar les seues paraules", ha replicat la portaveu del PP, que ha afegit que "l'escàndol serà comprovar quants professors ha alliberat Marzà per a preparar la 'primavera educativa' o gestionar el seu vergonyós i fracassat projecte de la Xarxallibres i les connexions amb Compromís d'alguns d'estos professors".

"Si la senyora Navarro és conscient o coneix alguna irregularitat puntual en algun centre sol ha d'acudir als tribunals, però que no es dedique intentar desprestigiar com sempre l'anterior gestió i la religió", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento