Comunitat Valenciana

Enrique Soriano, nou candidat del PSPV a presidir el Consell Rector de la nova RTVV

  • El PSPV ha proposat Enrique Soriano com a candidat a presidir el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, un nom que ha rebut el vistiplau de la resta de grups després que Josep López no obtinguera el juliol el consens necessari per al nomenament després de ser rebutjat per C's i PP per la vinculació de la seua dona amb líders socialistes.
Soriano (segundo por la derecha), candidato del PSPV al Consejo Rector de RTVV
Soriano (segundo por la derecha), candidato del PSPV al Consejo Rector de RTVV
CORTS VALENCIANES
Soriano (segundo por la derecha), candidato del PSPV al Consejo Rector de RTVV

Malgrat que este mateix dimarts el portaveu del grup parlamentari socialista, Manolo Mata, confirmara que havien realitzat una nova proposta però no volguera revelar el nom, segons ha pogut saber Europa Press s'ha proposat per al càrrec Enrique Soriano, que actualment és lletrat de les Corts.

Soriano té un marcat perfil jurista, ja que és Doctor en Dret i Lletrat de les Corts, adscrit a la comissió de control de l'actuació de RTVV. Ha participat en nombrosos congressos, jornades d'estudi i seminaris relacionats amb el dret parlamentari, tècnica legislativa, organització territorial de l'estat, dret constitucional i mitjans de comunicació.

Este mes s'han reprès les negociacions per a desbloquejar la situació del Consell Rector de la qual serà la nova RTVV i el portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, ha destacat el començament d'un diàleg "obert i amigable" entre les forces polítiques per a arribar a una solució i un consens que, segons la seua opinió, és "possible". "Estic convençut que arribarem a un acord, però cal debatre perquè esta és l'única via", ha puntualitzat Marí.

Així, ha valorat la nova proposta de candidat del PSPV perquè entén que és "un professional que està a l'altura de les exigències de la nova RTVV". Tot i això, ha demanat a la resta de grups no fer "un ball de professionals".

Per la seua banda, Antonio Montiel (Podem) ha demanat a la resta de partits polítics "esforç" per a arribar al màxim consens i ha reiterat que el seu partit acceptarà qualsevol proposta de candidat del PSPV a presidir el Consell Rector, però ha rebutjat la candidata del PP, Maite Fernández. "Anem a treballar a buscar primer un consens i arribar a un acord", ha afegit.

Més "pessimista" s'ha mostrat el síndic de Compromís, Fran Ferri, qui ha lamentat que la situació continue bloquejada per l'"immobilisme" dels populars i per l'actitud d'alguns grups polítics de no voler canviar la situació i moure posicions. "Tot seguix obert i continuarem parlant per a vore quins mecanismes trobem per a tindre una solució", ha afirmat.

Ferri ha coincidit amb Montiel a expressar el seu rebuig a la candidata del PP i ha subratllat que Compromís donarà suport a qualsevol proposta de president al Consell Rector però que tinga com a mínim consens de dos terços de la Cambra.

Des del PP, el seu portaveu, Isabel Bonig, ha criticat l'actitud de Podem i Compromís de rebutjar la seua candidata i ha mostrat la voluntat del seu partit de seguir negociant però "sense vetos ni cordons sanitaris" a ningú.

"Volem pactar i negociar però no anem a acceptar vetos ni anem a permetre cordons sanitaris ni que es lapidi al PP", ha advertit Bonig, qui ha assenyalat que el nou nom presentat pel PSPV li sembla "bé".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento