Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana aplicarà la llei en la revàlida però es buscarà fer el "menor dany possible"

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat este dimarts que a la Comunitat Valenciana s'aplicarà la llei pel que fa als exàmens de revàlida, però buscaran la manera que es produïsca el "menor dany possible" per a la comunitat educativa.

Marzà ha realitzatestes declaracions davant dels mitjans en ser preguntat per les declaracions del ministre d'Educació en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, pel que fa que els exàmens de revàlida no tindran efectes acadèmics este curs.

El conseller ha recordat que al ministre li han dit que fes cas de la comunitat educativa: "Doncs som la immensa majoria els territoris els que li diem que no tenen sentit estes revàlides, i no només perquè tinguen efecte acadèmic o no, sinó que no té sentit que per a poder titular l'ESO calga fer un examen quan ja avaluen els professors durant tot el curs i estem confiant en els professors l'educació dels nostres fills". "No han de vindre de fora a dir si estan ben educats o no", ha afegit.

Segons ha explicat Marzà, el ministre, "que està en funcions per al que vol", el que ha de fer és "deixar funcionar als quals estem treballant, és a dir, els territoris que li hem dit que això no s'ha d'aplicar així".

"Estaria bé que tinguérem una resposta com a mínim a l'àmbit institucional que correspon, que és una conferència sectorial d'educació, en què hauríem de concretar com anem a fer per a complir la llei, però adaptant-se a les necessitats dels centres i a la realitat de les comunitats educatives, que saben que les revalides no són la solució per a millorar la qualitat", ha afegit.

LÍMIT

Així, el conseller ha explicat que a la Comunitat Valenciana se'n va a aplicar la llei, "doncs sabem on tenim el límit ens agrade o no ens agrade, i en este cas no ens agrada", pel que ha insistit que s'aplicarà el que està a la llei "però buscarem la manera que es produïsca el menor dany possible per a la comunitat educativa".

En este sentit, ha destacat que les comunitats autònomes estan parlant per a poder donar una solució conjunta i donar "seguretat" a les comunitats educatives, "doncs no té sentit que publiquen un 29 de juliol un decret que no acaba de concretar".

Sobre esta qüestió, ha anunciat que des de la Conselleria s'ha parlat amb els directors dels centres perquè comencin el curs aplicant el decret que ha publicat el Ministeri i, "a mesura que avancen les negociacions i si el ministre ens rep als diferents territoris, donarem una solució i una adaptació, però el que volem és que els nostres estudiants puguen accedir a la universitat sense cap tipus de discriminació, i clarament a les universitats públiques del nostre territori".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento