Comunitat Valenciana

El jutge d'Imelsa investiga Alfonso Grau per delicte electoral

  • El titular del Jutjat d'Instrucció número 18 de València, encarregat del cas Imelsa, ha citat a declarar en qualitat d'investigat Alfonso Grau, exvicealcalde de València i que ha estat mà dreta de l'exalcaldessa Rita Barberá, per presumpte delicte electoral.
Alfonso Grau durante la rueda de prensa
Alfonso Grau durante la rueda de prensa
EUROPA PRESS
Alfonso Grau durante la rueda de prensa

Al costat de Grau, el magistrat prendrà declaració el pròxim 19 de setembre, també com a investigats, al qual fora administrador de la candidatura del PP per a les eleccions municipals de 2011 José Antonio Moscardó, i a Juan José Medina, exalcalde de Montcada i exvicesecretari d'organització del partit a la província. Tots dos figuren com autoritzats en un compte bancari que investiga el jutjat per no estar sotmés a cap fiscalització.

Alhora, haurà de comparèixer davant del jutge l'exassessor municipal que figura com a titular d'un altre compte bancari en la qual el partit ingressava els diners procedents de la venda de la loteria de Nadal: Alejandro Fernández Checa.

La declaració d'estos quatre imputats, en relació amb els comicis de 2011, s'inclou en la peça separada del cas Imelsa relativa als delictes de blanqueig de capitals i de delicte electoral.

Precisament per esta peça, i en concret pel delicte electoral, van comparèixer este dilluns davant del jutge l'exsecretària del grup municipal del PP Carmen García Fuster, i l'administradora provincial de la candidatura popular a les eleccions municipals de 2015 Montserrat Tello. Fuster i Tello es van contradir entre elles en relació amb el coneixement que el PP provincial tenia de l'existència d'un compte opac en el partit.

La investigació per blanqueig de capitals a l'Ajuntament de València, ampliada al delicte electoral el mes de juliol passat, és una peça separada del cas Imelsa, en què s'investiga el trepijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions de la Comunitat: Diputació -a través de l'empresa Imelsa-; Ajuntament -a través de la Regidoria de Cultura-; i Generalitat -a través de l'empresa Ciegsa-. La causa, que va nàixer l'abril de 2015, està oberta per malversació, frau en la contractació pública, suborn, tràfic d'influències i blanqueig. S'estructura en una peça principal i quatre separades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento