Comunitat Valenciana

Ribó manté les competències del PSPV després de la marxa de Calabuig a la Generalitat

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha decidit mantindre les competències del grup municipal socialista a l'Ajuntament de la ciutat com eren des del començament de la legislatura i no fer cap canvi després de la marxa de Joan Calabuig a l'administració autonòmica.
Anaïs Menguzzato, en el centro, tras tomar posesión de su acta como edil
Anaïs Menguzzato, en el centro, tras tomar posesión de su acta como edil
EUROPA PRESS
Anaïs Menguzzato, en el centro, tras tomar posesión de su acta como edil

D'esta manera, l'edil del PSPV Sandra Gómez assumirà les competències que deixa Calabuig, entre les quals hi ha el càrrec de portaveu del grup socialista, la primera tinència d'alcaldia i les carteres de Turisme, Ocupació i Persones Grans, mentre que Policia Local i Bombers passarà de Gómez a mans d'Anaïs Menguzzato, que entra a la corporació local per a ocupar la vacant socialista.

Així ho ha plantejat el primer edil després de la reunió que ha mantingut esta jornada amb els portaveus dels tres grups que conformen el govern local -Compromís, PSPV i València en Comú- i abans del ple extraordinari celebrat perquè Anaïs Menguzzato prenguera possessió de la seua acta de regidor en substitució de Calabuig.

En esta sessió plenària, a la qual ha assistit com a públic l'exedil, s'ha donat compta també de la designació de nova portaveu i de portaveu adjunt del PSPV, Sandra Gómez i Vicent Sarrià, respectivament. Alhora, s'ha adonat de la incorporació de Menguzzato al grup municipal socialista. "Tot el que tenia Joan Calabuig ho tindrà Sandra Gómez, inclosa la tinència d'alcaldia, i tot el que tenia Sandra Gómez ho tindrà Anaïs Menguzzato", ha exposat l'alcalde.

"ESTABILITAT DEL GOVERN"

Joan Ribó ha explicat que després d'abordar a la reunió amb els portaveus de l'executiu local el tema de competències s'ha decidit no fer canvis i deixar que "totes les competències se'n van a quedar com eren". "Per tant, aquella serp d'estiu que es va desenvolupar s'ha mort definitivament", ha subratllat.

Ribó ha assenyalat que com a alcalde per a ell "el més important és l'estabilitat del Govern de La Nau", l'executiu que presidix format a partir de l'Acord de la Nau signat entre Compromís, PSPV i València en Comú, pel que ha afegit que "qualsevol qüestió tècnica és una qüestió secundària respecte a això".

En esta línia, ha avançat que "el debat sobre possibles arranjaments tècnics" en el si del govern municipal es posposa "per a un moment" posterior en què s'estudie "amb més detall" esta qüestió i en un "debat més profund". Ha afegit que "al seu moment, quan tinguem un acord de consens per a millorar l'eficàcia" s'abordarà "una sèrie de coses que tots estem convençuts que es poden millorar".

Per la seua banda, la nova portaveu del PSPV ha manifestat que el seu grup era partidari de mantenir les competències com eren perquè considera que "les coses funcionaven bé" i després de fer un "balanç molt positiu" del funcionament de l'executiu municipal.

"PLENA SINTONIA"

Sandra Gómez, que s'ha mostrat "preparada" per a afrontar les seues noves competències i el nou curs polític, ha expressat la seua "plena sintonia" i "cordialitat" amb el govern local i amb el primer edil. "El PSPV està per la millora constant de l'Ajuntament i, sobretot, obert a la millora constant dels servicis que repercutixen directament en la ciutadania", ha afirmat, i alhora ha apuntat que abordar canvis requerix "un debat conjunt i ampli".

Ha insistit que la voluntat del PSPV és "que l'Ajuntament funcione de la millor manera possible i que es facen les revisions que calguen" per a complir este objectiu. "He traslladat a l'alcalde que allà ens tindrà amb lleialtat i amb sentit de govern, sense cap tipus de problemes, oberts a debatre aquestes disfuncionalitats", ha dit.

El portaveu de València en Comú, Jordi Peris, per part seua, ha ressaltat també que "no va a haver cap canvi en matèria de competències". Sobre esta qüestió ha afegit que tot i que el repartiment de competències és un assumpte que depèn de l'alcalde, qualsevol canvi deuria abordar-se entre tots els components del govern local.

"El repartiment de competències que tenim en este equip de govern és fruit d'un acord, del Pacte de la Nau. És un acord entre partits i qualsevol canvi en este sentit ha de ser acordat pels tres partits", ha plantejat Peris.

"REPTE FANTÀSTIC"

D'altra banda, després de prendre possessió de la seva acta com edil, Anaïs Menguzzato, que ha estat regidora de l'Ajuntament de València en l'anterior legislatura, ha valorat el seu retorn al consistori i ha assegurat estar "contenta" i tindre "il·lusió" per esta raó. Alhora, ha indicat que estar el front de Policia Local i Bombers és per a ella "un repte fantàstic" en una matèria que mai havia portat.

Menguzzato ha asseverat que Gómez ha fet "un bon treball" en estes delegacions i s'ha mostrat disposada a "continuar en esta línia, per a acostar la policia als ciutadans", potenciar la policia de barri i "solucionar els problemes dels veïns". Ha apostat per aconseguir una "policia de proximitat que ajude als veïns en els problemes quotidians, de convivència, de civisme i de lluita contra la violència de gènere i els delictes d'odi".

L'edil ha assenyalat també que treballarà per a afrontar "problemes" com "la falta de personal" en la Policia Local i els Bombers i per a "coordinar tots els esforços" amb la resta de regidories i administracions.

Ha avançat que a partir de demà es reunirà amb els comandaments dels dos servicis de seguretat i ha trasllat el seu interès per treballar contra la violència de gènere després del seu pas a l'últim any per l'Institut Valencià de la Dona, tenint en compte l'"important" paper de la Policia Local per a combatre-la.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento