Comunitat Valenciana

El Síndic de Greuges obri una queixa d'ofici sobre l'atenció als usuaris de la residència de Carlet

  • El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert este dilluns una queixa d'ofici per a investigar l'atenció que s'està prestant a les persones residents al centre mixt de tercera edat del municipi valencià de Carlet, després de fer-se pública una imatge en la qual un usuari es trobava a terra.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha anunciat també que obrirà una investigació per a conèixer el tracte rebut per un usuari de la residència.

El defensor del poble valencià explica en un comunicat que ha adoptat esta decisió alertat per informacions en els mitjans sobre "situacions de desatenció dels residents, arribant a posar en risc la seguretat dels mateixos".

Davant de la "gravetat" de l'assumpte, la institució ha assegurat que se'n va a dirigir a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a sol·licitar-li informació "sobre les circumstàncies que han concorregut en este succés i comprovar si s'estan complint els criteris bàsics de qualitat i respecte als drets de les persones usuàries".

A més, el Síndic també s'ha interessat per les denúncies del comitè d'empresa que detallen "falta de personal" en aquest centre gestionat per la Generalitat, "una situació que impossibilitaria cobrir les necessitats dels seus usuaris/àries".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento