Comunitat Valenciana

Ford assegura que "no hi ha cap decisió" sobre el manteniment de la plantilla d'Almussafes

  • El president de Ford Espanya, Jesús Alonso, ha assegurat este dilluns que encara "no hi ha cap decisió" sobre el manteniment de la plantilla de la factoria a Almussafes (València), i alhora ha defensat que la jornada industrial d'este dilluns en la secció de motors "entra dins" de les mesures acordades amb sindicats en el conveni col·lectiu.
Reunión de Puig con Ford
Reunión de Puig con Ford
GVA
Reunión de Puig con Ford

Així ho ha indicat Alonso als mitjans de comunicació després de mantindre este dilluns una trobada de treball amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en ser preguntat per l'atur total que este dilluns s'està portant a terme en la secció de motors de Ford per a ajustar demanda.

"Està dins del que tenim com a possibilitats d'aplicació. No passa cada dia, però sí eventualment", ha puntualitzat.

Per la seua banda, el director de Fabricació de Ford Espanya, Dionisio Campos, ha indicat que la jornada industrial de hui "entra dins de les mesures de flexibilitat" que l'empresa va pactar amb sindicats en el conveni col·lectiu, a càrrec d'un dia de vacances futur. "No hi ha res més a la taula", ha remarcat.

D'altra banda i preguntat per la possibilitat que l'empresa planteja prompte un Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTO) per a assumir la baixada de producció en la plata de motors de la factoria, Alonso ha subratllat que "de moment no hi ha res" pel que ha indicat que sobre el manteniment de la plantilla no podia "donar detalls" perquè "no hi ha decisió", ha sostingut.

NECESSITAT D'INFRAESTRUCTURES

A la reunió, Ford ha traslladat a la Generalitat la necessitat d'infraestructures en la Comunitat, tot i que el president de la companyia automobilística ha remarcat que la trobada no ha estat "reivindicativa" per cap de les dues parts, sinó "al revés" per a "treballar conjuntament pel bé de la Comunitat i de Ford".

Així, han tractat els diferents aspectes de col·laboració que existixen entre Generalitat Valenciana i la factoria i que han de vore amb temes formació o amb projectes futurs. Alhora, s'han abordat les diferents activitats que l'empresa està preparant per a celebrar el seu 40 aniversari.

Sobre esta qüestió, el cap del Consell ha subratllat la importància de la multinacional per al sector de l'automòbil de la Comunitat i ha destacat la necessitat de cooperació entre Ford i la Generalitat. "Ford representa una part important del nostre PIB i volem que siga una bona targeta de presentació per a les noves inversions internacionals que es poden i s'han de produir en la Comunitat", ha explicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento