Comunitat Valenciana

Els tallers 'Robotets' i 'Naturalesa elèctrica', novetats de la Ciutat de les Arts per al curs 2016/2017

  • Els tallers de la Ciència a Escena 'Robotets' i 'Naturalesa elèctrica', les visites guiades a 'Els nostres dinosaures' i la pel·lícula 'Caminando entre dinosaurios: planeta prehistórico 3D' són els nous continguts de l'oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a 2016/2017, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
Escolares en el Museo de las Ciencias
Escolares en el Museo de las Ciencias
GVA
Escolares en el Museo de las Ciencias

En 'La ciència a escena', que va comptar amb la participació de més de 17.000 escolars el curs passat, els alumnes assistixen a demostracions i tallers amb experiments científics.

Alhora, existix l'opció 'La ciència a escena en la teua escola', de manera que són els propis divulgadors científics els que acudixen al centre escolar per a fer les sessions, fet que suposa un estalvi en transport i es facilita l'accés a estes experiències al major nombre d'alumnes possible.

CIÈNCIA PER A TOTS

A més, el nou curs tindrà experiments en directe, visites guiades i planetaris, en els que els continguts s'adapten a cada nivell educatiu, d'Infantil a Batxillerat, i la temàtica és àmplia, des d'astronomia, paleontologia o biologia, fins a robòtica i noves tecnologies, entre d'altres camps científics.

Així, s'oferixen, al costat dels tallers 'Màgia química', 'Fred, fred' o 'Científic per un dia', noves sessions com 'Robotets', que introduïx als xiquets de 4 a 8 anys en el món de la robòtica mentre programen uns xicotets robots amb forma d'insecte.

També es posa en marxa el nou taller 'Naturalesa elèctrica' on descobrixen els secrets del magnetisme a través de jocs amb imants, entre d'altres experiències.

PALEONTOLOGIA

Destaquen a més els nous continguts dedicats a la paleontologia amb la nova exposició 'Els nostres dinosaures' al Museu de les Ciències i la nova pel·lícula de l'Hemisfèric 'Caminando entre dinosaurios: planeta prehistórico 3D'.

La mostra dóna a conèixer com era la Comunitat Valenciana fa 200 milions d'anys, permet descobrir criatures impressionants com el Morelladon beltrani, dinosaure originari de la localitat castellonenca, i rèpliques de fins a 12 metres de longitud. També recull les principals troballes trobats en la Comunitat i que els escolars podran conèixer en visita lliure o guiats per divulgadors científics.

Una altra de les novetats del museu en 2016 és l'exposició 'Nikola Tesla: Idees com llampecs', de la Fundació Telefónica, que recorre la vida i trajectòria de la figura d'este científic i inventor visionari. A l'Hemisfèric continuen els programes de planetari en directe dissenyat per als escolars: 'L'Univers en la teua aula' amb sessions adaptades als diferents nivells educatius.

ATENCIÓ AL PROFESSORAT

El Programa Especial d'Educació i Ciència (CIENCIAPEC) té com a objectiu presentar l'oferta educativa del Museu i de l'Hemisfèric al professorat i als seus alumnes. Els centres es poden inscriure en CIENCIAPEC i consultar les jornades especials que s'organitzen per a docents, els cursos realitzats en col·laboració amb el CEFIRE i també tenen accés a un complet material educatiu en línia.

Des del mes de juny, més de 1.200 centres escolars de la Comunitat i d'altres autonomies han rebut informació sobre la nova oferta didàctica del complex, que servix de suport i complement en l'activitat docent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento