Comunitat Valenciana

El Consell subvencionarà les quotes de la Seguretat Social dels autònoms entre el tercer i cinquè any

  • La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball subvencionarà les quotes de la Seguretat Social dels autònoms entre el tercer i cinquè any de cotització. La directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha explicat en un comunicat que la Mesa de Diàleg dels Autònoms ha aprovat posar en marxa una ordre de concessió d'ajudes per a fomentar i donar suport a un col·lectiu que representa més de 300.000 persones en la Comunitat.

Moreno ha expressat la seua "satisfacció" pel consens de tots els participants de la Mesa d'Autònoms "que permetrà l'aprovació de mesures que incentiven el manteniment dels treballadors autònoms de la Comunitat", ha destacat.

La directora general ha explicat que, amb estes ajudes, el Consell perseguix, amb el finançament de les quotes de la Seguretat Social, "tallar el gran forat negre dels autònoms, que els obliga en ocasions a abandonar els seus negocis".

L'Ordre d'Ajudes preveu, a més, tal com ha avançat Moreno, subvencions destinades a afavorir el manteniment i la consolidació de la feina autònom "a través de l'elaboració de projectes integrats d'orientació, assessorament i tutorització de persones treballadors ja constituïdes, amb la finalitat de promocionar la seua consolidació i evitar la seua destrucció".

La Mesa d'Autònoms és l'òrgan creat pel Consell el mes de juliol passat per proporcionar un fòrum de comunicació entre l'Administració i les associacions d'autònoms amb presència en la Comunitat (UTA, UATAE, FAES i UA).

La Mesa de Diàleg d'Autònoms està integrada en el Consell Tripartit, òrgan de la Generalitat d'assessorament i consulta en matèria de relacions laborals, feina i negociació col·lectiva i de solució de discrepàncies que pogueren sorgir a falta d'acord.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento