Comunitat Valenciana

Oltra sobre l'alcalde de Tavernes: "El que han de fer les persones que estan en un càrrec és explicar i demostrar"

  • La vicepresidenta, portaveu del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat este divendres, preguntada per la seua valoració de la denúncia del PPCV a l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, per les despeses d'un viatge a Atapuerca, que "políticament el que han de fer les persones que estan en qualsevol càrrec és explicar, demostrar i que estes explicacions siguen raonables".

"I ja està. Jo no tinc ací la mesura d'altres coses", ha indicat. El PPCV va presentar este dijous davant de la Fiscalia de l'Audiència de València una denúncia contra Jordi Juan (Compromís), i dos regidors més, per malversació en relació amb un viatge oficial fet el juliol d'enguany a Atapuerca, on el primer edil i diputat en les Corts es va desplaçar amb familiars i en què es va posar una multa per excés de velocitat al cotxe municipal que conduïa i que va pagar el consistori. A més, asseguren que l'alcalde va passar les dietes per quilometratge.

"Si jo haguera de valorar o el Consell haguera de valorar les actuacions de tots els alcaldes del nostre territori, no acabaríem mai les rodes de premsa", ha apuntat Oltra, qui ha afegit que "cadascun fa l'ús de la Justícia i dels mitjans de la Justícia que considera oportuns".

Segons ha recalcat, "això també és un dret", recollit a l'article 24 de la Constitució, el dret a la tutela judicial efectiva. Tot i això, ha puntualitzat: "considere que políticament el que han de fer les persones que estan en qualsevol càrrec és explicar, demostrar i que estes explicacions siguen raonables".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento