Comunitat Valenciana

Moragues lamenta que el "bloqueig" del PSOE a Rajoy impedisca negociar el model de finançament i demana l'abstenció

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, lamenta que el "bloqueig" del PSOE a la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern impedisca negociar un nou model de finançament autonòmic, per la qual cosa els ha demanat als diputats socialistes valencians a Madrid que s'abstinguen: "Que facen honor a nom seu i si són tan a la valenciana, que s'abstinguen", els ha dit.
Moragues atiende a los medios
Moragues atiende a los medios
EUROPA PRESS
Moragues atiende a los medios

Moragues s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar les obres del Palau del Temple de Valencia, en ser preguntat pel discurs fallit d'investidura de Rajoy -demà haurà una segona votació- i la petició de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, a PSPV i Compromís que s'abstinguen en la votació perquè Rajoy siga president a canvi de millorar el finançament per a la Comunitat.

Sobre esta qüestió, Moragues ha demanat al PSPV que no bloquege la formació de govern: "Per culpa d'este bloqueig no es pot negociar el model de finançament", ha afirmat, per a afegir que la proposta llançada per Bonig li sembla "molt interessant".

"Si són un partit polític que es va presentar a les eleccions 'com la valenciana', que facen honor a nom seu i si són tan 'a la valenciana', que s'abstinguen. No demane que voten a favor, però que s'abstinguen i faciliten la formació de govern i la revisió del model de finançament", ha insistit.

Segons la seua opinió, el finançament en el cas de la Comunitat "ens discrimina" i ha afirmat que es "necessita" un canvi, una cosa en el que estan d'acord "tots els grups polítics", ha ressaltat.

En esta línia, ha asseverat: "Hi ha una necessitat de canviar el finançament autonòmic i ara mateix el compromís de Rajoy és que una vegada componga el govern, i existisca un govern estable i durador, es revise el model de finançament". "És una de les primeres coses que se'n va a emprendre", ha destacat.

"LA RIOTA"

Moragues ha recordat que ahir es va presentar Rajoy a una investidura amb 170 escons i "s'ha de demanar al PSOE saber quin és el seu plantejament, la seua alternativa, la proposta que fa" perquè considera que "el 'no' i el bloqueig polític de manera indefinida perjudica els ciutadans". Segons la seua opinió, "si no es forma govern, serem la riota d'Europa i de la resta del món".

Quan Rajoy va arribar al Govern -ha puntualitzat- es va trobar amb un país trencat: "Estàvem en la UCI, a punt de morir, era la fallida. Però una vegada el malalt no s'ha mort, si no que ha eixit de la UCI, ha passat a planta i està pel carrer, és el moment d'abordar el model de finançament", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento