Una nova línia de Nitbus unirà al setembre Sarrià amb Vallvidrera i Les Planes

  • El nou servei de Nitbus connectarà el carris de Vallvidrera i les Planes amb el barri de Sarrià de Barcelona.
  • El servei s'espera que comenci el 15 de setembre.
  • Els títols de viatge vàlids seran el bitllet senzill.
Imagen de archivo de un carril bus.
Imagen de archivo de un carril bus.
ARCHIVO
Imagen de archivo de un carril bus.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Barcelona han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de posar en marxa un servei de Nitbus que connecti els barris de Vallvidrera i les Planes amb el barri de Sarrià de Barcelona, on es podrà enllaçar amb altres línies de la xarxa de transport urbà nocturn de Barcelona.

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, han ratificat l'acord, mitjançant el qual les dues organitzacions garanteixen la mobilitat dels residents d'aquests barris durant la nit.

"Aquest nou servei, a banda de millorar la seguretat en els desplaçaments nocturns en aquestes zones, evitarà l'ús del vehicle privat per part de veïns que fins ara no tenien cap altra opció", assenyala Poveda, recordant l'objectiu metropolità de reduir l'ús del vehicle privat i de lluitar contra la contaminació atmosfèrica. "El nou servei també completa i expandeix la xarxa del Nitbus, que ja té 18 línies i arriba a 18 municipis", afegeix el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, ens que vetlla per garantir el dret a la mobilitat de tots els barris metropolitans.

La regidora de Mobilitat, ha celebrat la signatura de l'acord assegurant que "amb aquest servei s'atén una reivindicació històrica d'uns barris de muntanya que durant masses anys han tingut descoberta la seva mobilitat en transport públic en horari nocturn". "La signatura del conveni és un primer pas que culminarà el mes de setembre amb la posada en marxa d'un servei que era una necessitat bàsica pels veïns d'aquesta zona de Barcelona".

Creació de la línia N10

El servei estarà constituït per una única línia, la N10, i s'espera que s'iniciï el 15 de setembre de 2016. Operarà les nits de dijous, divendres, dissabte i vigílies de festiu durant les hores en què no hi ha servei ferroviari de la línia Vallès dels FGC ni del funicular de Vallvidrera.

Concretament, el servei es prestarà entre les Planes, Vallvidrera i Sarrià (Via Augusta/ Pg. de la Bonanova), on connectarà amb les línies N7 i N8 de la xarxa nocturna de Barcelona. L'interval de pas serà d'1 hora i els horaris de la línia estaran coordinats amb la resta de línies del Nitbus, de manera que s'asseguri una oferta de transport públic en aquests dos barris durant tota la nit.

Segons el conveni signat, l'AMB es farà càrrec de posar en marxa el servei, gestionar-lo i garantir-ne un bon nivell de qualitat, en funció de les competències que té, per llei, en matèria de mobilitat, i l'Ajuntament de Barcelona el finançarà i hi participarà, tant en la definició com en el seguiment. El cost màxim de funcionament de la línia, que s'ha determinat en funció dels dies de servei estimats, els quilòmetres i les hores de servei, està valorat en 45.000 € anuals.

Respecte a les tarifes, els títols de viatge vàlids seran el bitllet senzill, els títols integrats de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els títols socials acceptats en els serveis de transport col•lectiu de titularitat de l'AMB, així com els que en el futur determinin l'AMB o l'ATM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento