22 de les 25 escoles de més immigració són públiques

Passa a Barcelona, però, a tot Catalunya, un 80% dels nouvinguts van als centres públics. Els pares demanen a Educació una millor redistribució.
La Federació de Pares i Pares d’Alumnes de Catalunya va reclamar ahir al departament d’Educació un «pla de xoc» perquè els alumnes d’origen estranger es redistribueixin de manera més equilibrada entre els centres públics i els concertats per eliminar la «segregació escolar».Els centres concertats sumen el 20% dels nens immigrants, però escolaritzen només un 37,8%. En canvi, als públics assisteixen el 62,2% dels alumnes catalans, però es carreguen amb el 80% d’aquest col·lectiu.

I això és especialment notable a la mateixa ciutat de Barcelona. Hi ha 25 centres educatius en què la presència d’immigrants supera el 20% del total dels matriculats.

Doncs bé, només tres són privats. La resta (22), són públics i la majoria als districtes de Ciutat Vella (7) i Nou Barris (7). Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts no tenen cap escola, ni pública ni concertada, amb un percentatge d’alumnes estrangers que superi el 20%, segons va informar la regidora d’Educació, Montse Ballarín, en comissió.

Els pares també exigeixin que s’eliminin els barracons el més aviat possible, equiparar l’horari de totes les escoles i aconseguir la gratuïtat de l’educació pública.

181 escoles, en anglès

L’impuls de l’anglès com a tercera llengua ha arribat a 181 centres catalans. Faran en aquesta llengua algunes de les assignatures.

D’altra banda, un 97% dels 7.431 alumnes amb discapacitats visuals que estan escolaritzats van a escoles ordinàries, segons l’ONCE. En aquesta organització reben ensenyaments en braile o materials didàctics adaptats.

Petició de presó per a uns pares

La Fiscalia de Barcelona demana 16 mesos de presó per als pares d’un alumne de l’escola Eduard Marquina del districte de Sant Martí de Barcelona per agredir i amenaçar de mort, presumptament, a dues mestres i una conserge l’octubre de l’any passat. També els demana 6.040 euros entre multes i indemnitzacions. És el primer cas que es tramita a Catalunya com a delicte d’atemptat a funcionari públic i no com una falta. Els pares de l’alumne, de 4 anys, es van indignar perquè la direcció els va demanar reiteradament els cinc euros del servei d’acollida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento