Les cues pels taxis al Prat fan que els usuaris optin pel bus i el tren

Alguns passatgers contracten taxis per telèfon abans de volar per evitar esperes. Els autocars d’hotels de luxe col·lapsen el trànsit.
Parada de taxis de l’aeroport, amb els controladors i una patrulla dels Mossos d’Esquadra (Hugo Fernández).
Parada de taxis de l’aeroport, amb els controladors i una patrulla dels Mossos d’Esquadra (Hugo Fernández).
Parada de taxis de l’aeroport, amb els controladors i una patrulla dels Mossos d’Esquadra (Hugo Fernández).
Afartats de tanta desorganització, d’allaus i de cues, els usuaris habituals del taxi a l’aeroport del Prat estan optant pels altres transports públics, com són l’Aerobús i el tren de Rodalies-Renfe.Ho ha pogut comprovar 20 minutos entre els viatgers que s’esperen a les portes de la Terminal B i ho ha confirmat el Sindicat del Taxi. El seu responsable de Mobilitat, Alfonso Orihuela, revela que ja aquest estiu els taxistes han tingut «pèrdues perquè la gent, cansada d’esperar, ha agafat el bus o el tren».

Hi ha usuaris que, fins i tot, han pensat un sistema puntual i infal·lible: sol·liciten un taxi per telèfon hores abans d’aterrar al Prat.

Els motius del col·lapse

Els motius d’aquest trasvassament de clients del taxi a l’Aerobús o el tren no és altre, segons el Sindicat del Taxi, que la «desorganització que hi ha al Prat i que genera greus problemes de trànsit». Segons Orihuela, «no falten taxis» i el problema rau en la «invasió dels dos carrils dedicats al taxi per part de busos i d’autocars d’hotels de luxe que van a l’aeroport a buscar els clients».

Des de l’Institut Metropolità del Taxi, el seu gerent, Miquel Àngel Martín, ha confirmat que «s’està intentant millorar la mobilitat» a l’aeroport i ha elogiat la tasca del personal que organitza les cues de clients del taxi.

Se’ls coneix com jaquetes i hi ha hagut algun cas puntual de fricció amb els taxistes.

Massificació organitzada

Àngels Turull. Farmacèutica, 33 anys.

«Viatjo cada setmana per tot Espanya i, abans d’embarcar, encarrego des del mòbil un taxi per a l’aeroport del Prat. És un sistema molt còmode, sempre arriba puntual i quan arribo ja m’espera».

Edgar Viles. Farmacéutico, 26 años.

«Cojo un taxi desde El Prat dos veces por semana y nunca he tenido ningún problema para conseguir uno. Eso sí, en verano se nota el caos que generan los turistas. Los controladores hacen bien su trabajo».

Martí Arias. Tècnic, 43 anys.

«Només he tingut problemes amb alguns taxistes que es queixen perquè faig un recorregut molt curt. Però l’organització, tot i que de vegades hi ha massa gent, és bona. S’ha notat que hi ha controladors».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento