La transformació del barri de Gràcia arriba al cinema

  • Joan Marimón estrena ‘Pactar amb el gat’.
  • El film retrata l’augment del cost de la vida i el rejoveniment de la zona.
Un fotograma de la pel·lícula que parla sobre la transformación del barri de Gràcia.
Un fotograma de la pel·lícula que parla sobre la transformación del barri de Gràcia.
PARCTARCONELGATO.COM
Un fotograma de la pel·lícula que parla sobre la transformación del barri de Gràcia.

Gràcia és molt més que els aldarulls de les Festes o els elevats preus dels seus pisos que estan de moda. Gràcia segueix sent un poble amb entitat pròpia dins de Barcelona, això sí, amb més gent jove i vinguda de fora i amb el cost de la vida més alt.

I això és el que expliquen els qui hi viuen i el que ha volgut retratar el director Joan Marimón al film Pactar amb el gat, que s’estrena demà als cines, amb Edu Soto, Rose Avalon, Pau Roca o Vicky Peña entre els actors, i ambientat al 2003, en plena protesta contra la guerra d’Iraq.

Artistes i ‘okupes’

A partir d’una protagonista okupa i del món reivindicatiu que l’envolta, i a través dels ulls de pintors, músics i videoartistes, Marimón ressegueix la vida de Gràcia.

"Gràcia és el barri de la gent jove que estima la vida", explicava ahir el director a 20 minutos. S’ha fixat també en un altre personatge molt concret: "la neuròtica del soroll", tot i que per a Marimón, tots els col·lectius conviuen d’allò més bé al barri.

La multiculturalitat i la convivència són les dues paraules, també en voga, que defineixen millor el barri i que constitueixen el seu punt fort o feble, segons es miri.

Opinions diferents

Mentre la Conxita Rovira, una veïna del barri, apuntava ahir que "els joves omplen de brutícia els carrers i els portals de les cases els caps de setmana", la Lorna Johnson, una escocesa afincada a Gràcia, elogiava "la diversitat i el color de la gent i dels carrers".

Com ella, són molts els estrangers que s’han quedat a Gràcia. Alhora, el barri s’ha convertit en un dels més cars, tot i que les immobiliàries insisteixen en què els preus dels pisos de compra venda s’han estancat a la zona.

En tot cas, carrers amb la roba estesa, grafits i bars a cada cantonada i prop de 22 balconades, són alguns dels trets recollits a Pactar amb el gat i que defineixen la Gràcia que canvia, però sense perdre l’essència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento