Caníbals i imperialistes del consum

L’Imperium’ de la Fura dels Baus arriba a Barcelona després d’una primera funció censurada a Pekín.
Les dones són l’eix conductor d’Imperium (Andreu Adrover).
Les dones són l’eix conductor d’Imperium (Andreu Adrover).
Les dones són l’eix conductor d’Imperium (Andreu Adrover).
Caos, discursos profètics, domesticació, transformació i mort total són els cinc actes amb què la dramatúrgia de Jürgen Müller i Lluís Fusté parla de «canibalisme, dominació, reducció de l’ésser humà com a consumidor en el qual allò material és estendard de felicitat i en suma d’imperialisme», en paraules del propi Müller.Imperium obre amb diverses motxilles-bomba que esclaten, producte de la immolació d’un dels personatges, que posteriorment ressuscita.

L’expressiva imatge final està agafada directament del Duelo a garrotazos, dels Desastres de la Guerra del pintor del neoclàssic Goya. Aquest espectacle de la Fura amb tints de tragèdia grega contemporània, interpretat per vuit dones, es desenvolupa davant d’un públic que observarà dret, en un espai escènic compartit entre actors i espectadors, i format per una piràmide amb quatre nivells mòbils.

El muntatge, que s’estrena avui al Mercat de les Flors, amparat pel Festival Grec fins al proper 28 de juliol, inclou també projeccions de vídeo de l’artista austríac Heimo Wallner i música de jazz gravada, composta pel compatriota de Wallner, Martin Zrost.

* Mercat de les Flors. Lleida, 59. Del 20 al 28 de juliol a partir de les 21.00 hores. Preu de les entrades: 22 euros.

Eurípides ja en parlava...

Les tragèdies d’Eurípides estan a l’ordre del dia en el món del segle XXI, trasbalsat per les tragèdies de l’11-S i l’11-M i per constants amenaces terroristes. D’aquest pou sense fons de violència que ens amenaça, la Fura n’ha extret la inspiració per a Imperium , obra on el públic mastega la violència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento