5.600 estudiants comencen la Selectivitat de setembre

  • Un total de 5.620 estudiants han començat aquest dimecres tres dies d'exàmens.
  • La primera prova, a les 9 del matí, ha estat la de llengua castellana i literatura.
  • 3.351 s'han presentat de matrícula ordinària i 242 ho han fet per millorar la nota.
Estudiants realitzant un examen.
Estudiants realitzant un examen.
ACN
Estudiants realitzant un examen.

Matí de nervis en algunes facultats catalanes. Un total de 5.620 estudiants han començat aquest dimecres tres dies d'exàmens. És la convocatòria de setembre de les proves d'accés a la universitat (PAU) per tots aquells que no les van passar al juny o que en volen millorar la qualificació per poder entrar als estudis desitjats. La majoria dels estudiants es presenta a les proves de la fase general i 1.504 només faran alguna prova de la fase específica.

La primera prova, a les 9 del matí, ha estat la de llengua castellana i literatura, un examen on han aparegut textos de Cristina Fernández Cubas i Juan José Millás, a l'hora que s'ha demanat analitzar el poema 'Romance de la luna, luna' de Federico García Lorca.

En els dos models d'examen, els alumnes havien de demostrar els coneixements de llengua a través d'exemples concrets dels fragments, com ara identificar temps verbals i corregir-ne d'incorrectes, conèixer els tipus de textos o altres aspectes com, per exemple, saber què són dues paraules ''parònimes''.

En la part comuna, els estudiants s'han enfrontat a preguntes lingüístiques com explicar la diferència entre morfemes flexius i derivatius, identificar valors gramaticals d'algunes oracions o conèixer els diferents tipus de frases que poden aparèixer a un text.

De tots els estudiants, 3.351 s'han presentat de matrícula ordinària i 242 ho han fet per millorar la nota. Només 146 han repetit l'examen perquè van suspendre al juny. La procedència d'aquests alumnes és majoritàriament el batxillerat, però també n'hi ha de cicles formatius i de grau superior. Els alumnes coneixeran la nota per internet a partir del 18 de setembre.

Dos autors repetits a l'examen de català

El segon examen de la convocatòria de la selectivitat ha estat el de llengua catalana i literatura. La prova ha recollit un fragment d''El cafè de la Marina' de Josep Maria de Sagarra, en la primera opció, i un fragment de 'La maternitat d'Elna' d'Assumpta Montellà, en la segona. A més, l'examen també feia referència a 'El Cafè de la Granota'' de Jesús Montcada.

Curiosament, De Sagarra i Montcada són dos dels autors que ja van aparèixer en l'examen de català al juny amb les mateixes obres, de lectura obligatòria a batxillerat. En general, els alumnes han sortit satisfets i convençuts que llengua catalana ha estat més fàcil que llengua castellana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento