16 patis escolars obren durant el període de vacances d’estiu

  • Els espais seran d’ús públic i romandran oberts cada dia de la setmana amb una oferta de 62 activitats educatives.
  • Hi hauran maletes pedagògiques adreçades als infants
  • Tindrà lloc la 2a edició del cicle Cinema a la fresca, Temps en família amb entrada lliure i oberta a tothom
Un dels 16 patis oberts a l'estiu per l'Ajuntament de Barcelona
Un dels 16 patis oberts a l'estiu per l'Ajuntament de Barcelona
BCN.CAT
Un dels 16 patis oberts a l'estiu per l'Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament mantindrà oberts un total de 16 patis d’escoles de Barcelona durant el període de vacances escolar d’estiu, concretament, fins al divendres 31 de juliol. Els espais seran d’ús públic i romandran oberts cada dia de la setmana, amb una oferta de 62 activitats educatives per a les famílies, esportives, culturals i artístiques. A més, hi hauran maletes pedagògiques adreçades als infants, també als joves i les seves famílies, gratuïtes i obertes a tothom.

Els 16 centres educatius públics se situen als diferents districtes de la ciutat. Només els patis escolars de l’Escola Lluís Vives i Institut Lluís Vives, al districte de Sants-Montjuïc, i de l’Escola Bernat de Boïl, al districte de Sant Andreu, obriran les seves portes també durant tot el mes d’agost.

Avui dia, la xarxa municipal de Patis Escolars Oberts al Barri la formen un total de 70 patis que durant aquest passat curs escolar van tenir més de 230.000 usuaris. La iniciativa compta també amb el suport de la Fundació Jaume Bofill, entitats educatives o socials de la capital catalana, la col·laboració dels districtes municipals i del Consorci d’Educació de Barcelona. Aquests 70 patis tornaran al seu horari habitual a partir del 18 de setembre, després del període de vacances escolars.

Cinema a la fresca

De moment, i fins al 31 de juliol, de 21.30 a 23.00 hores, tindrà lloc la 2a edició del cicle Cinema a la fresca, Temps en família amb entrada lliure i oberta a tothom. Es tracta d’una proposta impulsada per l’institut Municipal d’Educació de Barcelona i el programa de Temps i Qualitat de Vida. Aquesta iniciativa municipal també s’adreça a famílies i als seus fills o filles, oferint a tots la possibilitat de gaudir durant aquest període d’estiu de cinema a l’aire lliure.

El cicle de cinema té com a objectius principals promoure valors educatius i socials i, també, impulsar el concepte de cinema a l’aire lliure i obert a tothom  on compartir un espai públic, així com una activitat i temps en família, al voltant del passi d’una pel·lícula. Durant el curs escolar de fa dos anys, més de 900 persones van gaudir d’aquest cicle.

Els Patis Escolars Oberts al Barri, districte a districte

Al districte de Ciutat Vella obrirà l'Institut Pau Claris. A l'Eixample, al barri d'El Fort Pienc, l'Escola Ramon Llull; a Sants-Montjuïc, l'Escola Lluís Vives i l'Institut Lluís Vives, pel que fa al barri de Sants-Badal, mentre que l'Escola Enric Granados ho farà al barri de La Marina del Port. Pel que fa a Les Corts, l'Institut Ausiàs March obrirà al barri de Pedralbes. A Sarrià-Sant Gervasi obrirà l'Institut Menéndez y Pelayo. Mentrestant, l'Escola

La Sedeta serà qui obri el seu pati al districte de Gràcia. Per la seva banda, a Horta-Guinardó obriran l'Escola Pau Casals i l'Escola Font d'en Fargas, i a Nou Barris, l'Escola Antaviana a Les Roquetes, la Tomàs Moro a Canyelles i El Turó al barri d'El Turó de la Peira. Pel que fa al districte de Sant Andreu, l'Escola Pompeu Fabra obrirà al Congrés i els Indians i la Bernat de Boïl ho farà a El Bon Pastor. Finalment, Sant Martí també disposa de dos centres educatius que obriran les seves portes, com és el cas de l'Escola Miralletes, a El Camp de l'Arpa del Clot i la Bogatell a La Vila Olímpica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento